For tidlig med et kontantløst samfunn

«Demokratene i Norge er sterkt imot et kontantløst samfunn. Kanskje en gang i tiden, når dette er mer akseptabelt, men som dagens situasjon er så er det nok mange år før samfunnet kan akseptere dette».  Det sier medlem av Demokratene bystyremedlem i Sandnes Pål Andor Østvold. Han har full støtte for dette synet fra partileder Makvan Kasheikal og politiske nestleder Vidar Kleppe.

«Samfunnet blir mer og mer modernisert, og mer og mer jobber forsvinner for automasjonen, noe som skjer for raskt i forhold til samfunnet reaksjonsevne og mulighet for å tilpasse seg. Bankene er også overivrige til å automatisere alle tjenestene sine, og som vi ser med DNB så er det nå gebyrer for bruk av bankkort, og dette på tjenester som er data automatiserte,» sier han.

«VI i Demokratene i Norge, vil gjerne at bedrifter skal tjene penger og dermed sikre sysselsettingen, men ikke at alt skal automatiseres og gebyrlegges slik at det videreføres i en kontantløst økonomi som tar flere og flere jobber fra trengende folk,» sier han.