FrP vil likevel ikke innføre permanent grensekontroll

Frp går til valg på permanent grensekontroll. Men i realiteten betyr det ingen endring fra i dag – der ku ni av 78 grenseoverganger på land er bemannet, ifølge Tolletaten. På de øvrige vil det kun bli flere stikkprøver dersom det kommer en ny migrasjonsbølge. Det bekrefter stortingsrepresentant Ulf Lerstein til ABC Nyheter.

«Vi kan ikke stasjonere folk på hver eneste grenseovergang i Norge. Det er ikke mulig», sier justispolitisk talsmann for FrP, Ul Leirstein, nå. Da partileder Siv Jensen oppsummerte partiets politikk siste halvår nylig sa hun ifølge ABC Nyheter at Frp vil intensivere tvangsreturer av de som ikke har rett på opphold, og innføre permanent grensekontroll.

At partiet nå går vekk fra dette valgløftet, allerede før valgkampen er kommet skikkelig i gang, og at det skjer kun fordi partiets talsmann blir presset av en nettavis, får politisk nestleder i Demokratene i Norge, Vidar Kleppe, til å reagere. Han mener det dokumenterer at Fremskrittspartiet ikke er til å stole på, og at det er viktig med et alternativ som Demokratene i Norge.

Vidar Kleppe har selv vært medlem av Stortingets justiskomite, og er i dag førstekandidat for Demokratene i Norge i Vest Agder