Hva mener norske muslimer om straff for utroskap?

I flere islamske land er homofili straffbart. Enkelte steder straffes det med døden, ofte slik det er foreskrevet i Koranen. De mistenkte homofile mennene blir kastet ned fra en høyde eller et høyhus og steinet når de lander, for sikkerhets skyld. Jenter som er voldtatt risikerer å bli pisket fordi de var sammen med en mann utenfor familien alene, og utro jenter kan bli steinet til døde. Alt slik det står i Koranen.

Demokratene førstekandidat i Oslo, Max Hermansen, mener at de aller fleste muslimene i Norge støtter disse holdningene og viser til et ungdomsmøte i 2013 arrangert av Islam Net. Der bekreftet rundt 4000 unge menn at de er helt vanlige muslimer, og ved håndsrekning sier de seg enige i at straffedommene i Koranen og sunna er de rette, uavhengig av om det steining av utro jenter.

Taleren sier: “Straffen som den er beskrevet i koranen og i sunna, uansett om det er døden eller steining for utroskap eller uansett hva det er, om det er fra allah og hans sendebud, er den best mulige straff for mennesker, og det er hva vi skal gjennomføre i hele verden,” og “Dette er generelle meninger som alle muslimer faktisk har. Alle muslimer tror på dette.”

«Synes alle skal merke seg dette når de hører noen prøver å snakke om moderate og ekstreme muslimer. Muslimene selv mener det er helt naturlig for dem selv å ha disse for oss totalt ekstreme meningene,» sier Max Hermansen.