Nordmenn mener islam ikke samsvarer med norske verdier

PST mener det er stor fare for et terrorangrep i Norge dette året. Nå viser også en internasjonal undersøkelse over befolkningen i ulike lands holdninger til terror at halvparten av nordmenn tror landet vårt blir utsatt for et terrorangrep i løpet av det neste året, og at det er en konflikt mellom islam og norske verdier. Det forbauser ikke lederen for Demokratene i Norge, Makvan Kasheikal. Han er glad for at nordmenn nå er i ferd med å få øynene opp.

Det er Klassekampen som skriver om saken. Avisen viser til en ny internasjonal undersøkelse fra meningsmålingsbyrået Yougov der 53 prosent av nordmenn sier at de tror det er sannsynlig med et terrorangrep mot Norge, en økning fra 37 prosent i februar i fjor. I Tyskland svarer 71 prosent at de tror det vil komme flere terrorangrep, i Frankrike 81 prosent og i Storbritannia 74 prosent. I Norden tror 68 prosent av svenskene på et nytt terrorangrep mot landet. 61 prosent av danskene tror det samme, ifølge Klassekampen.

Målingen fra Yougov viser at 59 prosent av nordmenn mener det er en fundamental konflikt mellom islam og verdiene i det norske samfunnet.  «Det er oppløftende at et stort flertall av den norske befolkningen har forstått at islam er blitt et problem, og at fortsatt islamsk innvandring til Norge vil forsterke dette problemet,» mener Makvan Kasheikal.

Han minner om at islam inneholder alvorlige innslag av vold, motstand mot vestlige verdier som ytringsfrihet, noe som ble grundig dokumentert i forbindelse med reaksjonene på Muhammed-karikaturene for noen år siden, intoleranse, æresbegreper som i verste fall fører til æresdrap, angrep på religionsfriheten gjennom strenge regler mot konvertering, og et negativt syn på kvinner, spesielt ikke-muslimske kvinner som ofte blir sett på som «horer» og fritt vilt.