Reagerer på at SV vil ta opp Israel-Palestina-konflikten i Kristiansand bystyre

Nylig spurte Kristiansand Avis gruppelederne i alle partiene i bystyret om hva som var deres viktigste sak for 2017. SVs gruppeleder Andreas Landmark svarte at de ønsket at Kristiansand skulle innføre en boikott av israelske varer og tjenester som er produsert på okkupert palestinsk område. Det reagerer Makvan Kasheikal sterkt på.

Ikke bare synes han det er underlig at dette er den aller viktigste saken for Kristiansand SVs bystyregruppe i 2017, men han mener også at konflikten mellom israelerne og palestinerne ikke har noe i Kristiansand bystyre å gjøre.

Makvan Kasheikal er leder for Demokratene, varamedlem til bystyret i Kristiansand, og leder for det viktige kontrollutvalget. «Bystyrepolitikere skal ikke drive utenrikspolitikk, de bør konsentrere seg om saker som angår velgerne i Kristiansand. Det er helt feil fokus å bruke tid og ressurser på dette», sier han til Kristiansand Avis.

Kommunestyret i Tromsø og bystyret i Trondheim vedtok før jul å innføre en lignende boikott som den SV nå foreslår. «Det finnes mange konflikter ute i verden, det blir helt feil at hver enkelt kommune skal drive sin egen utenrikspolitikk og velge ut enkeltkonflikter å engasjere seg i», sier Kasheikal, som for øvrig har markert seg som en stor venn av Israel.