Trump gjør verden tryggere

Da Donald Trump ble valgt som USAs neste president spådde økonomene noe i nærheten av et børskrakk. Slik gikk det ikke. I stedet har aksjekursene verden over gått opp. Nå spår mange som kaller seg eksperter at verden går en utrygg tid i møte med en ustabil og provoserende amerikansk president. «Jeg tror de vil få like mye feil som økonomene hittil har hatt. Verden er trolig tryggere med Trump som president enn med Hillary Clinton som USAs president,» mener Demokratenes leder Makvan Kasheikal.

«Barack Obama kom til Oslo og mottok Nobels Fredspris, og har siden den gangen sluppet tonnevis av bomber over hodene på befolkningen i mange land.  I ettertid kan det diskuteres om det har vært en klok politikk. Han ble kvitt en diktator i Libya, men resultatet ble et land oppløst i kaos og dominert av islamistiske opprørsgrupper med al Qaida-tilknytninger, eller ulike IS-grupper,» skriver han, og fortsetter:

«Noen påstår at Donald Trump er en provoserende utenrikspolitiker. Men under valgkampen var det Hillary Clinton som brukte de mest provoserende karakteristikkene om Russlands president Vladimir Putin. Man kan sikkert kritisere Putin for mye. Han er tross alt en russisk nasjonalist, og handler deretter. Men han er ikke en gammeldags sovjetkommunist med verdensherredømme som mål, og han er en rasjonell politiker. Norge og resten av verden har ingenting å tjene på en ny kald krig som kan bli varm. Og Hillary Clinton truet sågar, sammen med Barack Obama, med å innføre en flyfri sone over deler av Syria, vel vitende om at det kunne medført at USA kunne skutt ned et russisk fly.

Trumps tilnærming til Putin og Russland er langt mer rasjonell og fornuftig for verdensfreden. Den virkelig store fare verden står overfor i dag er den islamistiske terroren som sprer seg over hele jordkloden. I denne kampen er vi alle tjent med at USA og Russland samarbeider.

Barack Obama avsluttet sin tid som president med å unnlate å legge ned veto mot en resolusjon i FNs sikkerhetsråd som slo fast at jødenes helligste sted, Klagemuren, sammen med den jødiske delen av Gamlebyen i Jerusalem, er ulovlig okkupert område, og som mente at bygging av boliger til israelere i deres egen hovedstad var en større hindring for en fredsløsning enn den palestinske terroren.

Donald Trump er på sin side en solid Israel-venn, som ønsker å markere det med å innta en mer nøytral posisjon til Israels rett til Øst Jerusalem gjennom å flytte den amerikanske ambassaden fra Tel Aviv til Vest Jerusalem. I Trump har Israel en venn de kan stole på. For meg som Israel-venn betyr det mye.»