Roser LO for forslag om forbud mot niqab og burka

Demokratenes mangeårige krav om forbud mot niqab og burka i arbeidslivet er nå endelig blitt offisielt anerkjent av LO. Dette kommer frem i LO sin offisielle innstilling til Kunnskapsdepartementet og lyder ordrett: «Bruk av religiøst begrunnede heldekkende hodeplagg er en praksis som særlig rammer kvinner og kvinners frihet og likestilling. Nettopp fordi problemstillingene rundt bruk av plaggene nikab og burka i barnehager og utdanningsinstitusjoner er prinsipielt så viktige, bør de løftes opp fra lokalt til nasjonalt nivå»

«Den gode nyheten stopper ikke der,» sier Terje Larssen, som er leder for Demokratene i Norge i Kristiansand. I sitt høringssvar sier LO seg enig i målsettingen bak forslaget som er å sikre åpenhet, god samhandling og kommunikasjon på arbeidsplassene. Forbudet vil gjelde ansatte, elever og studenter.

«Venstresiden i norsk politikk mener de kvinneundertrykkende totalitære klesplaggene, niqab og burka skal være tillat på skolene/arbeidsplassene grunnet «ytringsfriheten» Er ikke tiden kommet nå der en må spørre venstresiden i norsk politikk om at en må totalforby disse kvinneundertrykkende totalitære plaggene i det norske samfunnet som en helhet,» spør Terje Larssen.