Trumps innreiseforbud forebygger terror

“Etter at president Trump kom med ordren om innreiseforbudt fra 7 land har det kokt i media, inkludert sosiale medier, om hvor tåpelig en slik ordre er. Mange har ment at det er muslimer Trump er imot og derfor mener de at han er med på å lage mer splittelse i Midtøsten og resten av verden. Men hvorfor er forbudet kommet, og hva er president Trumps hensikt med innreiseforbudet,” spør Demoratenes leder Makvan Kasheikal, som også er intervjuet av VG om Trumps innreiseforbud.

“Først og fremst er det viktig å merke seg at innreiseforbudet langt ifra gjelder alle hovedsakelig muslimske land. Det er eksempelvis ikke innført noe innreiseforbud fra Gulf-landene. Trump har valgt ut land som eksporterer terror, som eksempelvis Syria og Iran. Det er en kjent sak at mange IS-medlemmer har blander seg med flyktninger derifra, og har tatt seg inn i Europa. Det har allerede forårsaket flere blodige terrorhandlinger. Trump vil forhindre at noe liknende skjer i sitt eget land,” mener han.

“Et annet land på Trumps forbudsliste er Iran, et land som i de siste 39 årene, etter at de sjiamuslimske prestene tok makten, har vært pådriver for internasjonal terror, og blant annet støttet terroristorganisasjoner som Hamas på Gazastripen og Hizbollah i Libanon. Hizbollah har ikke bare drevet med terror mot Israel, og samlet et stort våpenlager med raketter levert fra Iran via Syria, men har også stått bak terror og planlegging av terror mot jødiske mål i andre land. Støttet av Iran. Statsledere fra Iran er dømt i internasjonale domstoler for å ha vært delaktige i terror,” fortsetter Makvan Kasheikal, og leggertil:

“Trump vet også, selvsagt, at amerikanske angrep for å knekke Den islamske staten kan utløse et ønske om hevnaksjoner fra islamistene rettet mot mål i USA, og at en fremtidig konflikt med Iran på grunn av Irans atomvåpenprosjekt, også kan utløse terroraksjoner mot amerikanske mål. Det forebygger han nå ved å nekte innreise til USA for personer som kommer fra disse landene, og andre land der IS er aktive”.