Vidar Kleppe vil sikre hovedgate mot terror, AP-politiker blir uvel

«Den mannen gjør meg uvel noen ganger. For å sikre seg en stemme eller to, sprer Kleppe frykt. Han gjør akkurat det terroristene ønsker av oss», sier Aps Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen til Fædrelandsvennen. Årsaken er at Demokratene i Norges bystyremedlem i Kristiansand og partiets politiske nestleder, Vidar Kleppe, mener det som har skjedd i flere byer i Europa og sist i Spania og i Finland, bør få myndighetene i Kristiansand på banen, og at det er uansvarlig ikke å reagere og sikre byens paradegate mot liknende hendelser.

«Det er himla provoserende når de blå/brune partiene bruker terrortrusselen for å splitte folk. Budskapet må være at vi alle sammen står sammen mot all slags terror, akkurat slik vi gjorde etter Utøya», sier Aps Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen til avisen.

Kleppe avviser overfor Fædrelandsvennen at han sprer frykt. Han mener det som har skjedd i flere byer i Europa og sist i Spania og i Finland, bør få myndighetene i Kristiansand på banen, og at det er uansvarlig ikke å reagere.

«Markens er vår paradegate. Så fort de politiske møtene er i gang igjen, vil jeg be om en redegjørelse. Hvordan kan vi sikre Markens bedre – hvilke planer foreligger. Folk skal ferdes trygt i vår by», sier Kleppe til Fædrelandsvennen. Han tror ikke politikerne har oversikt over hvordan sikkerhetssituasjonen er. «I Oslo brukes disse stolpene som kan fjernstyres opp og ned. Kanskje vi bør ha det ved innkjørslene til Markens», sier han.

Fædrelandsvennen sammenlikner muslimsk terror med at nynazister fikk benytte sin ytringsfrihet i den samme gaten, og spør Kleppe om han forsøker å kapre stemmer ved å spre muslimfrykt og utnytte terrortrusselen. Til det svarer Kleppe at trusselen er reell.» Dette kommer nærmere og nærmere. Vi må ikke være naive, vi må forebygge så godt vi kan», sier han.

At vi ikke må være naive, er omtrent det eneste bystyrerepresentant og leder i Kulturstyret, Aps Terje Næss, er enig med Kleppe i, skriver avisen.. Næss var i Markens da nazistene marsjerte.

«En runde i formannskapet eller andre fora om sikkerhetssituasjonen, er fint, for vi skal ikke være naive, terror kan skje hvor som helst. Men vi skal heller ikke splitte. Politiet og kommunen har jevnlig dialog. Det er ikke slik at ingen tenker på dette, hvis ikke Kleppe slår politisk mynt», sier Næss og legger til.

«Folk bør merke seg hva Kleppe gjør. Med en gang han kan skape frykt mot innvandrere og skape splittelse, er han høyt på banen.».