Vil forby hijab og niqab til barna er voksne

«For en liten tid tilbake kom en daværende kollega til meg med følgende spørsmål, han er fra Eritrea:
“Mona, min datter på 9 år skal begynne med svømmeundervisnig på skolen. Hva synes du jeg skal gjøre, ta henne ut eller ikke? Jeg liker ikke at hun skal vise seg frem slik,”  forteller Mona Haug som er sentralstyremedlem i Demokratene i Norge.

«Jeg svarte at han kunne kjøpe en sånn fin badedrakt med et lite miniskjørt på og at hun på den måten kunne ta del i svømmingen og ikke bli satt utenfor fellesskapet. Han syntes det var en god idé men var likevel skeptisk. Det var vanskelig for han å ikke tenke seksualisering av datteren. Videre fortalte han at hun normalt dekket seg til med hijab og tradisjonelle klær for muslimske kvinner,» sier hun og legger til:

«På spørsmålet mitt om hvorfor forklarte han at her i Norge er det viktig at jentene venner seg til dette fra de er barn siden det ikke er vanlig her. Hvis han lot henne gå vestlig kledd frem til hun var oppi tenårene ville hun mest sannsynlig ikke starte opp med det.»

«Dette forklarer i alle fall hvorfor vi ser jenter i barnehagealder tildekket og hører argumenter som «at hun ønsker å kle seg som mamma” holder ikke mål. Jentene tvinges inn i klærne! Nettopp pga slik tankegang må vi tenke lovforbud med konsekvenser for å få stoppet dette. Jeg mener derfor at både hijab og niqab må være forbudt hos jenter frem til fylte 18 år. Er du enig i dette bør du også stemme frem Demokratene i Norge for en strengere integreringspolitikk,» oppfordrer hun.