Asylsøkere stikker av, regjeringen er handlingslammet

206 asylbarn forsvant fra norske mottak i 2017, ifølge Utlendingsdirektoratet, som frykter at flere av barna kan ha blitt utsatt for menneskehandel, skriver VG. Det er ikke noe nytt. Årlig forsvinner både mindreårige asylsøkere og voksne asylsøkere fra mottakene, og ender opp som ulovlige innvandrere i Norge eller andre land i Europa.

I 2016 forsvant 182 asylbarn fra norske mottak. Dermed har til sammen 388 asylbarn forsvunnet i Norge de to siste årene. «FrP har hatt ansvaret for asylmottakene i fire år, og gjort absolutt ingenting for å forhindre at dette skjer. Hva skal vi da med en innvandrings- og integreringsminister fra FrP,» spør lederen for Demokratene i Norge, Makvan Kasheikal

UDIs bekymring går ifølge VG ut på at barna enten er blitt utsatt for menneskehandel eller på en eller annen måte er blitt utsatt for eller involvert i kriminalitet. «Det er selvsagt sannsynlig,» mener lederen for Demokratene i Norge. «Disse ungdommene må jo livberge seg på ett eller annet vis». Han mener det for lengst burde vært innført en ordning med lukkede asylmottak der asylsøkerne plasseres inntil deres søknader er ferdigbehandlet og de enten kan sendes hjem eller plasseres ut i norske kommuner som flyktninger.

«Og aller helst bør disse asylleirene plasseres i andre land, som Norge kan betale for å ta vare på asylsøkerne, gjerne i nærområdene av de landene de har flyktet fra. Flere land, blant dem Israel, organiserer nå slike ordninger,» sier han.