Svakere justispolitikk med Sylvi Listhaug?

Tidligere justisminister Per-Willy Amundsen ga klart uttrykk for at han ville følge opp sitt partis mangeårige program om medisinsk kastrering av pedofile. Det vil ikke det samme partiets nye justisminister Sylvi Listhaug. Til tross for at hun har kalt pedofile overgripere for monsteret. «Er det igjen bare store ord og lite ull», spør lederen for Demokratene i Norge, Makvan Kasheikal.

«Faktum er at all forskning viser at det er nesten umulig å helbrede pedofile gjennom psykiatri, og at medisins kastrering som brukes i flere land, har vært vellykket. Når landets nye justisminister ikke vil benytte seg av denne metoden, får vi i det minste håpe at hun vil innrømme at det i så fall kun finnes et alternativ: Innesperring for resten av livet uten mulighet for permisjoner,» mener han.

«Det er ikke noe som regjeringen har i sin plattform, og jeg ser ikke at det er et virkemiddel som vi kommer til å gå videre på. Jeg vil lete etter andre virkemidler», sier Sylvi Listhaug til TV  om forslaget om medisinsk kastrering.