Bilistenes hærfører slår til igjen

Makvan Kasheikal, leder for Demokratene og leder for kontrollutvalget i Kristiansand kommune, slår til igjen. Denne gangen som hærfører og kampmann for byens bilister, spesielt de bilistene med svak økonomi som vil bli knust av de nye og allerede vedtatte bompengene rundt byen. Dette er andre gang han tar initiativ til en slik aksjon, skriver Fædrelandsvennen. Forrige gang var i 2016. Da protesterte han mot åtte nye bomstasjoner. Etter de voldsomme bompengeprotestene i Stavanger-regionen forrige uke har han funnet tiden moden til å gi et nytt bidrag til de landsomfattende protestaksjonene.

«Vi må vise eliten at flertallet i befolkningen er mot bompenger», sier Kasheikal til Fædrelandsvennen. Han ønsker å mobilisere motstand mot flere bomstasjoner i Kristiansand.

Nå har han fått tillatelse fra både kommunen og politiet til å arrangere protestmarsj tirsdag 11. september. Da vil han at folk skal stille opp ved Slottet øverst i Markens gate. Derfra skal det marsjeres i protest til Øvre Torv. «Vi inviterer både politikere og representanter fra næringslivet. Vi ønsker at det skal holdes appeller både for og mot bompenger», sier Kasheikal til avisen.

I Kristiansand skal det nå opprettes 11 nye bomstasjoner i forbindelse med Byvekstavtalen, skriver Fædrelandsvennen.

Kasheikal vil vise eliten som er for bompenger at det er flertall i befolkningen mot bompenger. «Selv om de er demokratisk valgt, er de ikke klokere enn andre mennesker. Å innføre nye bommer vil hardt ramme økonomien til mange som allerede strever. Gruppelederne i Kristiansand bystyret tjener så mange penger at de ikke merker det om det blir litt mer utgifter til bom», sier Kasheikal. Han håper dette bare skal være startskuddet på en rekke protestaksjoner mot bompengene utover høsten. På landsbasis har Facebook-siden Nei til mer bompenger over 40.000 følger. Flere andre steder i Sør-Norge er det store protestaksjoner på gang mot bompenger