Fred over Billy Grahams minne

«Da jeg var ung tenåring og medlem av det kristelige elevlaget på Stavanger Katedralskole og senere satt i styret i Stavanger Kristelige Artianerlag, hadde jeg et stort religiøst forbilde. Det var Billy Graham. Jeg var kun 16-17 år den gangen, nå er jeg straks 65 år, og i hele denne tid har Graham virket som en av verdens mest anerkjente evangelister,” forteller Jan Simonsen, som er medlem av styret i Demokratene i Norge. Først onsdag døde Billy Graham, 99 år gammel, av Parkinsons sykdom.

«Hvorfor var Billy Graham så stor? Det er flere grunner til det, langt utover det religiøs. Han kan hylles, og hylles da også i dag, av personer som ikke trenger å være kristne,» mener Simonsen, og lister opp sine grunner for beundringen av Billy Graham:

«1: Han var en stor folketaler med et sterkt budskap. 2: Han var en kraftig motstander av raseskiller og rasediskriminering. 3: Han var en kraftig antikommunist. 4: Han var en jødevenn og sterk støttespiller for Israel.»

Etter seks dagers krig i 1967 talte pastor Graham om hans støtte til det jødiske folk i et intervju, og sa ifølge Breaking Israel News: “Jødene er Guds utvalgte folk. Vi kan ikke plassere oss i opposisjon til Israel uten skade for oss selv. ”

Rabbi Yechiel Eckstein, grunnlegger og president for det internasjonale fellesskapet for kristne og jøder, jobbet med pastoren og hans institusjoner i over tretti år og deler rosende ord for Graham. “Han var sterkt engasjert i sin kristne tro, men samtidig var han tolerant og elsket de som ikke delte sin tro,” sier han til Breaking Israel News. “Alle respekterte ham og verdsatt ham, inkludert jøder. Det er ingen i dag som overstiger barrierer og forener mennesker av tro og overbevisning så vel som han gjorde. ”

“Han var en av de første kristne som støttet den israelske staten og oppfordrer sine etterfølgere til å stå sammen med Israel til enhver tid,” fortsetter Eckstein. “Han var foran sin tid og satte mønsteret for det som senere ble kristen zionisme.”

Rabbi Shlomo Riskin, Efri-rabbin fra Efrat og grunnleggeren av Senter for jødisk-kristen forståelse og samarbeid (CJCUC), sørger også. “Pastor Graham var en praktfull predikant som elsket Gamle Testamentet. Han var en oppriktig og sann venn av det jødiske folk med stor beundring for Israel. Han hadde tro på at det var det lovede landet for det jødiske folket og vil være det for alltid. Graham trodde virkelig på kristne og jøder som arbeider sammen for å bringe fred og frelse til verden.”