Fullbooket kurs for Oslo Demokratene i Gdansk

Demokratene i Norge sitt Oslolag satser på kursing, og siden det ikke er spesielt dyrere å legge kursstedet utenlands, har partilaget like godt plassert kuret og konferansen i Gdansk i Polen, slik at det kan kombineres med en innføring i polsk historie.

Kurset arrangeres fra den 15. til den 18. mars, men er dessverre allerede fullbooket opplyser lederen for Demokratene i Norge Max Hermansen. Det blir tilsammen åtte personer som skal til Gdansk i Polen for å lære mer om Demokratenes politikk og diskutere veien videre for Norge generelt og Oslo spesielt.

På spørsmålet om hvorfor arrangere noe slikt i utlandet og ikke i Norge, svarer Max: “- Gdansk har en meget interessant og flott by, som har mye å by på av historie og annen kultur. I tillegg til selve kurset og konferansen, håper jeg at vi får tatt turen ut til Westerplatte hvor polakkene kjempet innbitt mot overmakten da de ble angrepet av Nazi-Tyskland den 1. september 1939, og at vi får besøkt det nye Andre Verdenskrig-museet. Det er dessuten billigere å arrangere noe slikt i Gdansk enn i Norge. Heller ikke noen ulempe at vi ikke kommer til å se en eneste hijab eller annet kvinneundertrykkende klesplagg mens vi er i Polen. De vet gjennom bitter erfaring hva totalitær ideologi er, og kjemper en sterk kamp mot EU for ikke å få flere muslimer til landet sitt. ”

Demokratene i Norge sitt Oslolag vil avholde sitt årsmøte i slutten av mars, i Oslo.