Hans Jørgen Lysglimt Johansen står frem med klare nazistiske meninger, benekter Holocaust.

«Det såkalte partiet «Alliansen» fikk ved sist stortingsvalg litt over 3000 velgere. De trodde partiet til Hans Jørgen Lysglimt Johansen bare var imot innvandring og EØS, og stemte nok i protest. De fleste av disse velgerne ville nok alternativt stemt på Demokratene. Det de ikke visste var at partilederen har klare nazistiske og sterkt antisemittiske holdninger. Nå hevder han åpent at ingen jøder ble gasset i hjel under sist verdenskrig,» sier Demokratenes organisatoriske nestleder Jan Simonsen.

«Jeg fornekter ikke holocaust. Jeg har ikke noe syn på det utover det som står i historiebøkene, som jeg går ut fra at er korrekt,» sa lederen for Alliansen Hans Jørgen Lysglimt Johansen i et intervju med Dagbladet 6.august 2017, før stortingsvalget. Nå sier han noe helt annet. I en twitter skriver han «Hvor mange jøder ble gasset i hjel:0»

I flere andre twitter-meldinger lagt ut fra 29.november til 1.desember hevder han blant annet at Holocaust er en falsk fortelling og at Høyre er kuppet og kontrollert av jødiske interesser. Og han roser nazibevegelen Nordisk Motstandsfront.

Shurika Hansen la nylig ut en skjermdump fra Facebook der Lysglimt Johansen kommenterer et innlegg fra en NTNU-professor som skriver at han er lei «gnålet om Holocaust». «Drittlei jeg og. Det er et varemerke, en myte en forbannelse en besvergelse mer enn en historisk hendelse», skriver han.

På twitter følger han opp med enda klarerer Holocaust-fornektelse og jødekonspirasjoner. «Holocaust er et propagandagrep, en besvergelse. Get over it”, skrev Alliansen leder klokken 5:51 p.m. 1. des. 2018.

«Jeg sto alene og ba dere kjøpe Bitcoin, alene for Brexit, alene og fortalte dere hvorfor Donald Trump ville vinne valget. Nå står jeg alene og forteller dere at partiet Høyre er globalister, kuppet og kontrollert av jødiske verdenssionistiske interesser,» skrev han 30.nov.

Klokken 4.09 p.m. samme dag skrev han at det er viktig å markere støtte til Motstandsbevegelsen og avsky for Kohn.

«Om vi ikke tar det oppgjøret med de globalistiske jødene nå, i Norge ledet av jøden Ervin Kohn, jødelakeiene i Høyre og jødelakeiene i Fremskrittspartiet banker de gjennom FNs migrasjonsplattform,» skrev han også 30.november.

Lysglimt Johansen konkluderte sine skriverier denne dagen med å slå fast at «Vi er nødt til å ta dette oppgjøret up front med jødene nå. Vi har fått nok. Jeg selv er dritt lei at jødene skal får pushe frem dette falske holocaust narrative»

«Får velgerne kunnskap om disse klare nazistiske meningene vil Allianse trolig falle sammen. Dersom det ikke skjer før. Heldigvis klarte ikke Alliansen å få nok velgere til å være registrert som parti, og må for andre gang på kort tid samle nye 5000 underskrifter, eller et visst antall i de kommunene der de ønsker å stille liste. Det er det ikke sikkert de får til. Og i alle fall ikke dersom velgerne blir gjort oppmerksomme på han sterke jødefiendtlig, antisemittiske og nazistiske holdninger,» konkluderer Simonsen.

 • Folk som Jan Simonsen må slappe mer av, puste dypt og senke skuldrene. Spesielt på dette tema.
  Jan SImonsen skrev en artikkel i Resett der han tenke han skulle korsfeste og slakte meg. SImonsen hadde nok ikke regnet med at jeg skulle få massiv støtte i kommentarfeltene. Folk forstår at vi er blitt rundlurt og vil ha svar og sannhet.
  Resett skrev en artikkel som i stor grad bekreftet mine hovedsaklige poenger.
  https://resett.no/2018/12/17/holocaust-og-den-vanskelige-historien/

 • Gastiz

  SImonsen hadde nok ikke regnet med at jeg skulle få massiv støtte i kommentarfeltene. Folk forstår at vi er blitt rundlurt og vil ha svar og sannhet.

  Og det er stort sett der du ennå har støtte. Vi var flere som var positive til nyhetene om et EU-kritisk parti som stod kompromissløst på den innvandringskritiske linja og satte Norges interesser først (jeg rett ut koste meg dessuten med å se deg tale fritt til Trumps fordel som en motvekt til norsk medias særdeles ensidige framstilling), men over tid har du jo sklidd helt ut på konspiranoiaens fjerneste og mest avsides liggende jorder. Det later dessverre til at du har latt deg lokke av (ny)nazistenes falske, men ved første øyekast troverdige, «avkreftinger» av holocaust, og derfra har det gått rett utfor. Der seriøst historikere kan diskutere detaljene rundt holocaust, har den jødisk-globalistiske konspirasjonen utelukkende støtte i nynazistiske miljøer (og hos palestinafanatikere på ytre venstre fløy).

  Bare ett enkelt spørsmål feller den: jødene er forhatt overalt, hvorfor i helvete skulle de stå bak en konspirasjon om å oversvømme Vesten, deres eneste allierte region, med muslimer som vil drepe dem? Det gir ikke mening å omringe seg med sine egne fiender (om så for «hevn», en latterlig idé) når man allerede bare eier en liten fjert av et landområde i et hav av arabisk-muslimske stater med uttalt mål om å utslette deg, men det er det konspiratorikerne i fullt alvor tror jødene/Israel organiserer. Det er de samme som sprer denne konspirasjonsteorien som står bak de falske påstandene om at holocaust aldri fant sted, og du stiller ikke bare deg selv til latter ved å sluke dette, men drar seriøse innvandringskritikere med deg. Du sier du tar opp dette for å provosere og skape debatt, men faktum er at du skyver folk ifra deg (personlig føler jeg meg nå etter Twitter-tiraden ikke lenger komfortabel med engang å like enkeltytringer fra deg, selv om jeg måtte støtte dem). Når «provokasjonene» går så langt at politiet begynner å se på ytringene dine, er det ikke gøy lenger. Folk som Tore Tvedt, som har et så forkvakla syn på verden at han aldri noensinne vil få politisk innflytelse i Norge, er dem du tiltrekker deg – og lykke til med å oppnå noe da.

  Jeg ber deg instendig om å forlate konspirasjonsteoriene om jødene og at stortingspartiene er «jødelakeier». Du sier selv til Dagsavisen at du ikke har dekning for påstandene, du bare slenger dem ut.

  PS. Du skriver at ingen ble utsatt for gassing (2. des 18, Twitter). Kunne du da vennligst forklare hvor cyanidrestene i veggene i dusjen i konsentrasjonsleieren Majdanek kom ifra? Eller hvorfor kjellerene til krematoriene i Auschwitz-Birkenau på en plantegning gikk under betegnelsen Vergasungskeller? På andre tegninger betegnes den Sonderkeller, og Sonderbehandlung og andre ord på Sonder- var som kjent betegnelser brukt nettopp i forbindelse med behandling av jødene (aldri på andre fangegrupper!). Dokumenter viser videre at utstyr til Sonderbehandlung ble levert fra Dessau, der én av to Zyklon-B-fabrikker lå (avlusning gikk meg bekjent aldri under betegnelsen Sonderbehandlung). Åssen forklarer du lydopptaket der Heinrich Himmler rett ut skryter av «utryddelsen av det jødiske folk»? Eller de detaljerte oversiktene over drapstall allierte kodeknekkere klarte å snappe opp? Eller dagbøkene til SS-folk fra under krigen, der Sonderbehandlung beskrives som verre enn helvete? Eller innrømmelsene som kom i seinere avhør etter krigen uten bruk av tortur? Eller det faktum at SS-folka gjerne sa at de ikke visste noe om jødeutryddelsen – ikke at den aldri fant sted? Den hyppig brukte setningen davon haben wir nichts gewusst utelukker som kjent gjennom adverbet davon en benektelse av at det som dem var forelagt faktisk skjedde. Før du sluker nazistiske konspirasjonsteorier, bør du i det minste ha gjort deg opp noen veloverveide meninger rundt disse spørsmåla, som for nynazistene er svært vanskelige å besvare uten å fare med løgn.