Har mistet tillit

«Vi pumpes full av miljøpropaganda og de fleste biter på. Vi kjører elektriske biler, bytter ut oljefyren med varmepumpe og oppfordres til å ta bussen. Vi sorterer søppel etter beste evne og blir tvangsilagt alskens miljøavgifter som riktig skal svi i lommeboka,» skriver Per Anton Øverland, og fortsetter:

«Vi føler oss som miljøsyndere av verste sort, livredde for å sleppe en liten aldri så liten fis i smug, uten å betale miljøavgift, i frykt for at hele kloden kollapser.

Men så leser jeg i avisen: Strømprisene blir skyhøye i vinter! Altså all denne propagandaen om klima og null utslipp blir plutselig glemt når det kommer til penger.

Når det er kalt og vi fryser, og strømprisene er gått til himmels, ja da er det rett tilbake til den gode gamle vedovnen og samtidig hive innpå litt koks fordi det varmer så godt. Eller få liv i den gamle parafinovnen igjen.

Hvor er troverdigheten i miljøspørsmålet? Hvorfor skal skyhøye strømpriser tvinge folk tilbake til gamle synder? Ja det må være lov å spørre»