Hva mener Erna Solberg med religionsrasisme?

«Vi anklages for mangel på toleranse, manglende inkludering, mangel på viljen til å forstå, manglende vilje til å hjelpe, og forsvarer vi frihetsverdier som ytringsfrihet, er det visst galt – det også. «Plutselig» kan du oppleve å bli stemplet som en med rasistisk tankegods. Erna Solberg har brukt begrepet religionsrasisme. Er det kristenhatet hun da mener,» spør lederen for Demokratene på Askøy, Jan-Ove Fromreide.

«Den rasismen som gjør at kristne forfølges over store deler av verden,» presiserer han, og legger til:

«Ja, vi kan gå til vårt eget land, der også kristne verdier stadig settes under press. Det kristne budskapet i både jule og påskefeiringen skal dysses ned. Stadig færre skoler holder julegudstjeneste. Påsken er blitt så nedtonet på kristne verdier at det å høre en kristen sang om påsken eller preken om Jesus oppstandelse har blitt en sjeldenhet.»

«Norge har tusen år med krisen tradisjon. En tradisjon som stadig blir mer og mer utvasket i Regningens «nye vi.» Er det denne utviklingen Erna Solberg mener med religionsrasisme? I så fall er jeg enig med henne. Som politiker i Demokratene i Norge skal jeg kjempe mot dette kristenhatet og med stolthet forfekte de kristne grunnverdier,» konkluderer Fromreide.