Kleppe i Kristiansand bystyre: Bompenger er landeveisrøveri

I går kveld drøftet bystyret i Kristiansand en forlenge av dagens bompengeordning med 12 til 15 år. Både Ap, KrF og Høyre stemte for. Blir det et endelig vedtak i Stortinget, vil det ifølge Fedrelandsvennen koste bilistene 23 kroner for en vanlig bil og 11 kroner for en elbil i rushtiden og uten rabatt. Bommene blir stående der de står i dag, og det kommer ingen nye.

Den nye bomperioden starter i 2020 og vil vare i 12 – 15 år. Men det er sannsynlig at den blir avløst av en byvekstavtale, skriver Fedrelandsvennen.

I debatten ble bompengeordningen blant annet kalt landeveisrøveri av Demokratenes gruppeleder Vidar Kleppe. Han ville avslutte bompengeordningen så snart som mulig. FrP støttet Kleppes forslag. «Er det rart at folk engasjerer seg når de må betale fra 1200 til 1800 kroner i bompenger hver måned? Det er så usosialt og unødvendig at vi mener at nok er nok», sa Kleppe ifølge Fedrelandsvennen.

Under debatten sutret Arbeiderpartiet over den harde kritikken fra byens velgere. Partiets representant Kenneth Mørk mente det hadde en høy pris å stemme for bompengene. Han mislikte å bli kalt en maktsyk drittpolitiker på sosiale medier, og kritiserte politikere i bystyret for ikke å ha tatt «det nødvendige oppgjøret med hets», skriver Fedrelandsvennen.

Overfor Fedrelandsvennen vil ikke Kenneth Mørk si hvilke bystyremedlemmer han sikter til. «De vet godt hvem de er selv», sier han.

Fedrelandsvennen har spurt Vidar Kleppe hva han mener om de kommentarene som blir publisert i sosiale medier.

«Da må du nesten vise noe konkret, så skal jeg ta stilling til dem. Bompenger engasjerer siden det er så usosialt. Folk kan gå over streken, men noe må vi også tåle. Selv har jeg opplevd å bli både drapstruet og bli kastet egg på», svarer han.