Max Hermansen arrangerer Israel-tur

Nå har alle medlemmer av Demokratene mulighet til å melde seg på en spennende lavpris-tur til Israel. Bak opplegget står lederen for Demokratene i Oslo, Max Hermansen. Turen er planlagt til å starte enten fredag 26.oktober eller tirsdag 30.oktober, og koster bare 10900 kr i dobbeltrom og 14800 kr for enkeltrom. Usedvanlig billig for en 8-netters tur. Prisen dekker hoteller med middels til enkelt standard, uten frokost, flyreisen og frakten rundt i Israel, forteller den driftige fylkeslederen.

Reisen er først og fremst relatert til Israels spennende, og heldigvis, seiersrike militære bragder. Man vil kjøre ned mot Gaza-stripen, blant annet for å se Israels Luftforsvarsmuseum, derfra til badebyen Eilat med mulighet for å dra innom Jordan for å besøke Petra. Så følger Dødehavet, inkludert fjellfestningen Masada, Jerusalem, unnfangelseskirken i Nazareth, Tiberias og Genesaretsjøen, Golanhøydene, korsfarerborgen i Acre, Haifa, den romerske byen Cesarea og Tel Aviv, forteller arrangøren.

Han sier at med historie og militærhistorie som fordypning vil det bli fokusert mye på den militære historien til disse områdene. Det inkluderer romerne, de tre oppstandene mot romerne, Bysants rike, muslimske erobringer, korstogene, jødenes reetablering av sitt hjemland i 1948, opprettelse av staten Israel og historien deretter med vekt på krigene Israel har vunnet, samt det moderne Israel.

Dette er andre gangen Max Hermansen arrangerer studietur til Israel. Han har tidligere arrangert en rekke turer til andre reisemål. Fortrinnsvis i Europa. Max Hermansen ber om raskest mulig påmelding, både fordi det er begrenset med plasser på turen og fordi det er fornuftig å booke billetter tidlig.