På tide at Vesten støtter kurderne

I forgårs var det seks måneder siden verdens  største etniske  folkegruppe  uten en egen nasjonalstat avholdt folkeavstemning om løsrivelse ifra Irak . 93% av deltakerne sa ja til suveren og selvstendig stat under navnet Kurdistan. Dette medførte en aggressiv politikk ifra diktaturregimer i Midtøsten oven for kurdere. Siden folkeavstemning har det kurdiske befolkningen i Nord Irak levd under omfattende økonomiske og politiske sanksjoner, blant annet er  luftrommet stengt av regjeringen i Baghdad.

Dette har hatt store negative menneskelige ringvirkninger. Det er medisinmangel, det er matmangel, flere hundre tusen offentlige ansatte har ikke har fått sine lønninger. Regjeringen i Baghdad har nå i realiteten gjennomført et tung og omfattende blokade av kurdiske områdene i et halvt år. “Reaksjonene ifra vesten har vært minimale , selv om kurderne har stått i brodden for kampen mot Den islamske staten, og i flere tilfeller nærmest vært som menneskelig skjold for å stoppe terrorgrupper, først og fremst IS” påpeker lederen for Demokratene i Norge. Makvan Kasheikal, selv kurder.

“Det er på tide av Vesten våkner opp og støtter en folkegruppe som er vestlig orientert, kjemper for demokrati og har bidratt i kampen mot terror,” mener han.