Står på mot bompenger

Tidligere har Makvan Kasheikal ledet en større aksjon i Kristiansand mot miljøpakken som knuser mange bilisters økonomi med bompenger. Etter at bompengeprotestene har spredt seg til flere byen de siste ukene tok han initiativet til en ny aksjon og en større demonstrasjon i sørlandsbyen.

Makvan Kasheikal er også leder av Demokratene. Etter den vellykkede demonstrasjonen der mellom 700 og 800 møtte opp til bompengedemonstrasjonen på Torvet i Kristiansand, har han denne uttalelsen til NRK Sørlandet:

«Vi vil demonstrere mot den usosiale beskatningen av bilistene. Nok er nok. Vi mener ringvirkningene blir altfor store og ser at dette er et fattigdomsproblem. Det er direkte samfunnsøkonomisk fiendtlig det politikerne er i gang med å vedta».

I likhet med flere andre sørlendinger er han frustrert over de 11 nye bompengestasjonene som er planlagt i Kristiansand. De protesterte også mot økte bomsatser, skriver NRK Sørlandet.

Kasheikal er en av initiativtagerne til aksjonen som ble holdt på Øvre Torg i Kristiansand tirsdag. Han mener bomstasjonene vil ramme barnefamilier og de svakeste i samfunnet hardest, skriver NRK. «Det er mange barnefamilier som ikke har råd til denne nye bymiljøavtalen som innebærer 11 nye bomstasjoner, samt en økning på 50 prosent av takstene,» sier han.