Steng grensene

«Angela Merkel og EU diskuterer migranter og asylsøkere, og hvordan EU skal forholde seg til dette og grensepolitikken. Det er to ting som bør være krystallklart for de fleste: En flyktning er en person på flukt fra en farlig og livstruende situasjon – for seg selv og evt. også familien. En asylsøker er en person som søker om status som flyktning, men de aller fleste av dem viser seg bare å være på jakt etter et bedre liv enn det han/hun har der de kommer fra. Asylsøkeren har ikke nødvendigvis fare for sitt liv hengende over seg,» fastslår Terje Haugom fra Demokratene i Hordaland.

«Angela Merkel og EU – inkl. vår egen Erna Solberg – bør bli enige om en logisk løsning, slik jeg ser det: Tyskland og flere land i Europa er blitt oversvømt av begge disse kategorier, og flere av landene – særlig Tyskland – sliter både med integrering, kriminalitet og sosialbudsjetter. Løsningen er å ha en åpen dør og fordelingsnøkkel mht. flyktninger som er autentisert og verifisert av FN. Når det gjelder asylsøkere bør Europas ytre grenser være hermetisk lukket – uansett hvor lykkejegerne kommer fra,» mener Haugom.

«For Europas egen befolkning må det fremlegges pass ved ytre grensepassering, f.eks. i forbindelse med ferie- og jobbreiser. Skjerping av grensekontroll Europas land imellom vil også være nødvendig, for å unngå «fri flyt av kriminelle øst-europeere», legger han til.