Sykehjemmenes meny

«Våre eldre – etter et langt liv i tjeneste for det rike, norske samfunn – har ikke alltid noe annet alternativ enn å få plass på et sykehjem, når helsen svikter, og ensomheten gnager. Og selvsagt skal de da være sikret en plass, med eget rom og en komfort som skaper trivsel,» mener Terje Haugom fra Demokratene i Hordaland.

«Men maten på sykehjem bør kunne tilbys på en litt mer fleksibel og variert måte enn det som er tilfellet i dag, som avspeiler at samfunnet faktisk vil gi noe igjen for den innsats våre eldre har gitt. Hva med å organisere det som et hotell,» spør han.

Haugom har følgende forslag:

«For dem som kan komme til spisesalen for egen maskin, kan man få seg frokost fra buffeten fra f.eks. kl. 7:30 til 10:00, med selvbetjening av alle sorter brød, pålegg, varm og/eller kald drikke. De som må ha hjelp, eller må spise på rommet, får den romservice de i så fall trenger.

Lunsjbuffeten er åpen fra 12 til 13:30, med de samme muligheter.

Middag – med minst 3 valgfrie varmretter og ditto desserter – serveres i spisesalen mellom 16:30 og 18.

Kaffe & tebrød e.l. – med mulighet for en Cognac eller likør – serveres mellom 19 og 20. Alle måltider med mulighet for romservice til dem som har vondt for å gå, eller er sengeliggende.»

«Dette bør det absolutt være mulig å tilby dem som bor på sykehjem – uansett hvor i Norge! En skinnende alderdom er ikke for mye forlangt,» konkluderer han.