Tidligere fylkesleder for Demokratene i Akershus Ole Strømnes er død

«Det var med stor sorg jeg mottok dødsbudskapet om at min venn og partikollega Ole Strømnes, er død. Torsdag den 12. juli måtte Ole måtte gi tapt for kreften – i en alder av 67 år. Dyrevennen Ole hadde et spesielt og stort hjerte for sine medmennesker som slet – og som hadde det vanskelig med å få hverdagen til å gå opp. Ole som hatet urettferdighet var fylkesleder og drivkraften for Demokratene i Akershus i flere perioder, han var også medlem av landsstyret i Demokratene.

Mine tanker og kondolanser går i dag til Ole Strømnes, sin nærmeste familie – og til alle hans venner i politikken og i det sosiale liv som nå har mistet en god venn. Takk for innsatsen Ole Strømnes  – og fred over ditt gode minne,» skriver Demokratenes nestleder Vidar Kleppe, som kjente Ole gjennom mange års aktiviteter i partiet.

Ifølge Ole selv kunne han fått leve ett år lengre med hjelp av en spesiell type medisin. Men den kostet 100 000 kroner, som han fikk beskjed på sykehuset om at han måtte betale selv. Det hadde han ingen mulighet til å klare med sin lave uføretrygd. Selv syntes han det var urimelig av et land som Norge å sende milliarder av kroner ut av landet, men ikke ha råd til å holde nordmenn i live. Ole Strømnes kjempet mot urettferdighet, og ble selv rammet av urettferdighet, på sitt dødsleie.