Bompenger er en usosial dobbeltbeskatning som må avskaffes

«Det er trist at stortingspartiene vil fortsette med å flå bilistene med den usosiale dobbelt beskatningen som hardt økonomisk rammer vanlige arbeidsfolk, unge, eldre, småbarnsforeldre og ikke minst folk i distriktene – som må betale ekstra mye i bompenger og rushtidsavgift for å finansiere at “rikfolk” gratis kan kjøre gjennom bommer og ofte parkere gratis med sine sterkt subsidierte el-biler – den nye el-adelen,» sier Demokratenes politiske nestleder Vidar Kleppe.

«Faktum er at det kun er parti som ikke vil dobbelbeskatte bilistene med bompenger og avskaffe bompenger og rushtidsavgiften, og det er Demokratene,» sier han og legger til:

«Vi vil nemlig benytte alle bilrelaterte avgifter på over 60 milliarder hvert år til å bygge veier i Norge. Vi vil også kutte i U-hjelpen, nedlegge fylkeskommunen, si opp EØS-avtalen. Dette er bare noen av våre økonomiske inndekninger for fjerne alle bomstasjoner og bygge veier uten stopp i et tempo som nasjonen Norge kan bli stolt av –  helt uten bompenger og rushtidsavgift».