Den store miljøskandalen

«Da jeg vokste opp og gikk på barneskolen på åttitallet var det som i dag også snakk om miljø og klima. Det var blant annet snakk om sur nedbør, nedgravde gift-fat, utslipp av fosfater i elver som ga algeoppblomstring, og vi var redd for radioaktivitet fra Sellafield,» skriver Rickard Einarsen, nestleder Demokratene i Bergen og Hordaland. Han fortsetter:

«På skolen ble vi fortalt at vi her i Norge var langt fremme når det gjaldt miljøvern, vi hadde nemlig vannkraft som energikilde og dermed verdens mest miljøvennlige industri. Vi forbød salg av biler som trengte blybensin og da var det problemet som gjenstod at bilene stod for mye på tomgang i kø og forurenset, så i Bergen innførte vi bompenger for å finansiere moderne veier med bedre flyt, det var miljøvennlig.

Så gjorde politikerne den store tabben, de vedtok at Norge skulle bli med i et europeisk økonomisk samarbeid. Dette samarbeidet førte til at vi ikke lengre kunne gi smelteverksindustrien og andre kraftkrevende industrier spesial pris på strøm. Høy strømpris førte til at norsk industri ikke kunne konkurrere, de lave strømprisene hadde til da vært det som gjorde det mulig for norsk industri å matche utenlandske konkurrenter, til tross for høyere lønnskostnader her på berget.

Sakte men sikkert forsvant verdens mest miljøvennlige industri. En etter en forsvant bedriftene utenlands, dette til tross for at politikerne før vi gikk inn EØS påstod at det var at hvis vi ikke ble med i EØS at alle bedriftene ville forsvinne. I dag snakkes det om at det er miljøvennlig å kjøpe kortreist mat, at vi en gang her i landet hadde kortreiste klær, sko, sykler, verktøy, møbler, lyspærer, fiskeredskap, maling, ja, kortreist det meste i grunn, det er det ingen som snakker om, det er kanskje ikke ok å nevne det?

Norske bedrifter flyttet produksjonen vår til lavkostland, i noen tilfeller ble fabrikker bokstavelig pakket i kasser og sendt til andre siden av kloden.

I landene som nå skulle produsere våre forbruksvarer var det ikke vannkraft, industrien fikk kraften fra kullkraftverk, den skitneste mest forurensende form av hydrokarbon. Produksjonen av forbruksvarer for det norske markedet har nå gått fra verdens mest miljøvennlige til en værsting.

Og på toppen av det må vi nå frakte alt vi skal bruke her i landet hele veien fra Asia på store forurensende skip. Ille synes du? Skandalen er enda større dessverre. Vanstyret fortsetter nemlig.

I sin iver etter å gjøre sine kompiser i Europa til lags går norske politikere hen og lager avtaler om å selge vannkraften vår ut av landet, digre kabler bygges, våre reservoarer tappes ned, og plutselig har vi ikke billig energi til å varme opp hjemmene våre i lange kalde vintre, langt mindre til å kunne stable på beina en ny industri vi kan leve av når oljen tar slutt, eller blir forbudt.

Så hva skal vi gjøre nå da, var det gjerne noen som satt på et partikontor og tenkte. Å ja, jeg har det, vi satser på masseturisme, var det gjerne noen som plutselig sa. Å ja, jippi.

Så går det noen år, plutselig snakkes det om global oppvarming, klimaforandringer, og, gisp, det viser seg at de er menneskeskapte. Polene og isbreene smelter, det blir heftigere nedbør og vind, havet stiger landområder oversvømmes, jordbruket får problemer, folk dør, dyrearter trues av utryddelse.

Noe må gjøres det skjønner vi alle og alle oppegående mennesker ønsker å bidra, så hvilke løsninger kommer da våre folkevalgte opp med? Jo, vi skal spise kortreist mat, ikke spise for mye storfekjøtt, vi må fly mindre – det er så viktig at det innføres en avgift på flyseter. Og så skattlegger vi folk som kjører bil til jobben. Da er saken løst mener politikerne og er godt fornøyde med seg selv.

Ikke ett ord blir nevnt om at politikerne våre ved å snike oss inn i EU har utradert verdens mest miljøvennlige industri og erstattet den med verdens mest forurensende industri. Ikke ett ord om all forurensingen den lange transporten lager på grunn av uvettige politikere. Ingen tynn bønn om forlatelse for at de har solgt våre muligheter for ny miljøvennlig industri.

Ingen politikere eller journalister tør snakke høyt om at samtidig som innbyggerne får beskjed om å fly mindre og kjøre mindre bil, er det vi nå skal leve av her på berget å transportere en stadig voksende asiatisk middelklasse rundt halve jorden i forurensende fly for så å putte dem ombord på forurensende utenlandske cruiseskip som skal spy ut giften sin mens de går fra sted til sted langs norskekysten, og på stoppestedene skal turistene i land og sitte på forurensende, utenlandsregistrerte busser kjørt av utenlandske sjåfører, mens de bidrar til trafikk kork og stillestående, forurensende biler. Hvor i denne næringen er det nordmenn skal tjene pengene sine?

Norge har de siste 30 årene vært styrt av totalt inkompetente dåsemikler.

Ingen av de politikerne som i dag sitter på stortinget fortjener gjenvalg, noen av dem fordi de har sittet der så lenge at de var involvert i inngåelsen av EØS avtalen, andre fordi de har sett denne skandalen men ikke har hatt mot til å varsle befolkningen, og andre igjen fordi de ikke er intelligente nok til å se hva som har skjedd med landet vårt.

Jeg sitter her og lurer på hva vi skal gjøre med klimaet, jeg tror ikke skattlegging av arbeidstakeres kjøretur til og fra jobb er noe i nærheten av løsningen, men jeg tror at forskning på brenselscelle teknologi og produksjon av hydrogen, dersom vi greier skrape sammen vannkraft til sånn produksjon, kanskje kan være en løsning, om du leser dette og har fagkompetanse så ta gjerne kontakt.

Kanskje bedre å bruke den lille kraften vi har igjen på hydrogen produksjon istedenfor å utleie av serverkapasitet for bitcoin-mining til kinesiske firmaer?»