Kleppe i intervju med Dagsavisen

Demokratene fosser frem på meningsmålingene i Kristiansand med en oppslutning på nærmere 8 prosent. Tidligere Frp-politiker Vidar Kleppe gjør det bedre enn sine gamle partifeller, ifølge de siste meningsmålingene, skriver Dagsavisen i et intervju. På landsbasis er ikke tallene like gode, men det stopper ikke Kleppe fra å sikte mot Stortinget i framtiden.

Kleppe vil kuppe valget i Kristiansand og kaster gjerne ordførere om han må. Han tror partiet vil få et gjennombrudd ved høstens valg.

«Nå er vi større enn Frp, og vi puster KrF i nakken. Vi har en fabelaktig liste i Kristiansand denne gangen», sier Kleppe.

Han ser positivt på den sterke veksten Folkeaksjonen nei til mer bompenger (FNB) har hatt, men mener at Demokratene gjør FNB overflødige i Kristiansand.

«FNB trenger ikke stille liste her. Vi har alltid vært imot bompenger. Det er også noe av det som er så skuffende med Frp, det virker ikke som om de vil avskaffe bompenger lenger», sier Kleppe.

Kleppe er kritisk til de tradisjonelle mediene fordi han opplever at de stort sett bare lar stortingspartiene komme til orde, men opplever at sosiale medier fungerer til fordel for partier som Demokratene.

«Demokratene ønsker en fri økonomisk politikk, men vi deler også syn med Rødt i saker om nasjonalt eierskap, som ACER og EØS», forklarer Kleppe til Dagsavisen. Han nekter for at Demokratene kan bli kalt for et nytt høyresideparti. «Vi er bare opptatt av å få sakene våre igjennom».

Infrastruktur, helse og strengere innvandringspolitikk er noen av hovedsakene til Demokratene. Ifølge Kleppe tilbyr Demokratene et reelt alternativ til de etablerte partiene på disse saksområdene.

«Ta innvandring, det er klart det er mulig å gjøre noe med innvandringen til Norge», sier Kleppe, som ønsker en langt mer restriktiv innvandringspolitikk.

https://www.dagsavisen.no/innenriks/vidar-kleppe-i-demokratene-vil-kuppe-valget-i-kristiansand-1.1553588