Kleppe vil ha folkeavstemning om viktige lokalsaker

«Demokratene krever folkeavstemning på valgdagen den 9. september om de store planlagte gigantprosjektene i Kristiansand til flere milliarder kroner», sier partiets ordførerkandidat i Kristiansand, Vidar Kleppe, og trekker spesielt frem det upopulære planlagte nye kulturhuset, kalt Kornsiloen..

De tre kommunene Kristiansand, Søgne og Songdalen er tvangssammenslått og utgjør nå den nye Kristiansand kommune. Kleppe mener at det er spesielt viktig at folk i Søgne og Songdalen, som mot sin vilje har blitt tvangssammenslått med Kristiansand fra den 1. januar 2020  nå endelig får sagt sitt syn på milliard-gigantomaniet som Kleppe nå mener “rir” ordfører Harald Furre og co i Kristiansand , gjennom en folkeavstemning.

Vidar Kleppe som er Demokratenes ordførerkandidat i Nye Kristiansand, sier at han er sikker på at valgdeltagelsen vil gå opp – og at kostnadene med å gjennomføre en folkeavstemning på valgdagen den 9. september er overkommelige.

Kleppe har stilt en interpellasjon (begrunnet spørsmål som åpner for debatt) til byens ordfører om sitt forslag om folkeavstemning. Den kommer opp til politisk behandling i Kristiansand bystyre onsdag den 10. april