Mangelfull informasjon om Gaza i mediene

Igjen har det ifølge norske medier vært fredelige demonstrasjon mot Israel på Gazastripen. Israel har svart med å skyte mot ubevæpnede demonstranter, og NRK kunne senest 30.mars intervju foreldre og venner av en av tre drepte palestinere denne dagen. «Men gir mediene et riktig bilde,» spør Demokratenes organisatoriske nestleder Jan Simonsen.

Simonsen er en stor Israel-venn og ble i fjor tildelt Norsk-Israelsk Handelskammers æresbevisning som den personen som hadde gjort mest foregående år for å fremme Israels sak.

«Sannheten er at den islamistiske terroristorganisasjonen Hamas, som styrer Gaza, for et år siden lanserte en kampanje kalt Great March of Return, en påstått fredelig protest mot Israel, der tusenvis av gazanere marsjerte langs grensen. Men hvor fredelig var den,» spør Simonsen, og fortsetter:

«Hver fredag, og nå sist 30.mars, på årsdagen for kampanjen, har hundrevis av palestinere angrepet grensegjerdet og grensesoldatene med molotiv coctails, steiner og brennende dekk for å skjule fremrykkingen mot gjerdet. Målet har vært å slå hull i grensegjerdet slik at hundrevis av palestinere fra Gaza kan storme gjennom og inn i Israel, hvor av flere åpenbart ville vært terrorister. Det ville skapt totalt kaos i det sørlige Israel.

I løpet av det siste året med «fredelige demonstrasjoner» har det ifølge den israelske hæren vært 2000 voldelige hendelser.  694 sprengstoffenheter er kastet over gjerdet eller mot de israelske grensesoldatene, inkludert  600 molotov coctails. Det har vært 152 forsøk på å kaste brennbar veske mot israelske soldater for å tenne fyr på dem.

Flere tusen drager med brennstoff er sendt inn i Israel, og har forårsaket 1963 branner som har brent ned store landområder, ødelagt tusenvis av trær og drept flere hundre dyr. I samme periode er det sent 1233 raketter inn i Israel, uprovosert.

Rakettene har gjort liten skade, fordi de ikke er målrettet nok, men skytes «på måfå» inn i Israel i håp om at de vil drepe noen. Men det betyr ikke at den israelske sivilbefolkningen ikke er skadet. Å måtte søke tilflukt i bomberom flere ganger om dagen, uke etter uke, er sterkt traumatiserende både for voksne og barn.

Israels svar har vært sporadiske rakettangrep mot militære Hamas-mål og Hamas sin infrastruktur. Aldri rettet mot sivile. Men sivile er blitt drept, fordi våpenlagrene er plassert i sivile bygninger. I den siste runden klarte Israel å ødelegge 150 Hamas-mål, uten at en eneste palestiner ble drept. De angrep tomme bygninger. Deriblant Hamas-lederens kontorbygg, men da ble personene i bygningen først varslet via sms, slik at Hamas-ledere og deres byråkrater kom seg i sikkerhet.

Og hvordan fremstilles alt dette i norsk msm-media, og verst i NTB og NRK: Israel svarte med «gjengjeldelse». Hevn, med andre ord. Men militært selvforsvar er faktisk verken hevn eller gjengjeldelse.

Og Israel skyter mot ubevæpnede demonstranter. Det påstår sågar den norske utenriksministeren. Når de kaster steiner, molotov coctails og brennende gjenstander mot soldatene er de med andre ord «ubevæpnet». Og: Viktigst av alt: Målet for palestinerne er jo å ta seg ulovlig inn i Israel. Hvordan kan norske medier, og vår utenriksminister, vite med sikkerhet at de ikke er bevæpnet med en kniv eller pistol i baklommen. Har Søreide vært i Gaza og ransaket «demonstrantene»?

Og Israel dreper barn. Men faktum er jo at de aller fleste som angriper grensegjerdet beskrives som barn i norske medier fordi de er yngre enn 18 år. Skal israelerne bare la dem klippe hull i gjerdet uten å gripe inn, fordi de er definert som barn? I muslimske land regnes man vanligvis som voksen når man er 15 år, og kan dermed sendes ut i kriger.

30.mars sendte Hamas to 8 år gamle gutter inn i Israel bevæpnet med kniver. De gjorde ikke jobben de nok var tiltenkt, men tok kontakt med IDF og ba om å bli arrestert. Det ble de. Etter først å ha fått noe å drikke, ble de sendt hjem».