Mot masse-overvåking

«Norske etterretnings-myndigheter advarer på det sterkeste mot digital over-våking i stor stil i vårt samfunn. Forslaget om satellitt-basert overvåking av dine og mine bevegelser med våre biler – kalt «vei-prising» -, kan innebære en stor sikkerhetsmessig risiko, fordi fremmede makter med letthet kan hacke seg inn i systemet,» mener lederen for Demokratene i Hordaland Marianne Solheim og medlem av Demokratene i Bergen, Terje Haugom.

«Det vil være enkelt å vite nøyaktig hvor du og jeg befinner oss, hvor politikere befinner seg, statsråder, forsvarssjefen, statsministeren osv. Russerne, kineserne, islamistene o.a. vet nøyaktig hvor vi er til enhver tid. Veien for terroranslag vil ligge åpen, og alt dette bare fordi de folkevalgte er så avgifts-kåte, at de foreslår dette farlige opplegget som en evt. erstatning for bompenger,» sier de, og legger til:

«Nå vil regjeringen gjøre det digitalt mulig for verdens verste banditter å følge med hvor vi beveger oss – i vårt eget land! De som tviholder på «landeveis-røveriet», og den katastrofale, digitale oppfølgeren av det, viser null med-menneskelighet, null forståelse for folkets beste, og null intelligens! Satellitt-overvåking av norske kjøretøy tar Demokratene fullstendig avstand fra.»