Nekter å skrive under taushetserklæring

Administrasjonen i Kristiansand kommune vil innføre en ny ordning som tvingen kommunepolitikere til å skrive under en taushetserklæring. Det protesterer Makvan Kasheikal mot.

Folk som blir valgt inn i det nye bystyret i Kristiansand kan bli bedt om å signere en egen taushetserklæring. To gruppeledere sier allerede fra om at det vil de neppe gjøre. «Jeg er enig med de to gruppelederne. Blir jeg valgt inn i bystyret ser jeg ingen grunn til å underskrive en taushetserklæring,» sier Kasheikal.

«Ordningen er ny. Det har ikke vært nødvendig med en slik taushetserklæring tidligere. Så vi kan jo med god grunn spørre oss om hvorfor administrasjonen mener at det som har fungert tidligere ikke fungerer lengre. Er vi folkevalgte blitt mindre å stole på enn før,» spør han.

«Jeg har satt som leder for kommunens Kontrollutvalg i snart fire år og aldri brutt taushetsregler. Det er mulig å følge regler uten denne erklæringen. Det er rett og slett mulig å bruke alminnelig sunn fornuft i omgang med presse og personer utenfor utvalgene,» mener Demokratenes andre kandidat i Kristiansand, og legger til:

«Jeg har en snikende følelse av at denne nye ordningen innføres for å stramme grepet rundt politikerne, og gjøre det vanskeligere for oss å gå ut med klanderverdige forhold internt i kommunen. Det kan jeg ikke være med på».