Norske kreftpasienter må få medisinen som redder liv!

Norske kreftpasienter må få medisinen som redder liv!Norske kreftpasienter må få medisinen som redder liv!

Mandag den 28. januar dette året kom den triste beskjeden fra organet «Beslutningsforum for nye metoder», som bestemmer hvilke nye medisiner og behandlingsformer som skal tilbys pasienter i de offentlige helsetjenestene.

Mandag avslo de bruk av Empliciti. Grunnen er at prisen er for høy. Denne triste avgjørelsen ovenfor mennesker med beinmargskreft vil ta enda flere norske menneskeliv – om dette skammens vedtaket blir stående.

I rike Norge kan vi etter min mening ikke leve med at nordmenn som har kreft – ikke gis den nyeste og beste medisinen som lindrer, virker og redder liv. Demokratene utfordrer derfor på nytt helseminister Bent Høie, om å vise politisk handlekraft ved snarest å fjerne egenbetalingen på kreftmedisiner som virker – for alle norske kreftpasienter.

Dette ansvaret kan ikke lengre norske politikere vri seg unna. Til syvende og sist er det helseministeren og regjeringen som kollegium som har det overordnede ansvaret for norsk helsepolitikk. Det nytter derfor ikke lengre å skyve ansvaret nedover i systemet.
Nok er nok Bent Høie – her må du snarest rydde opp!

 
 
 
Vidar Kleppe - Demokratene
Vidar Kleppe
Bystyre og fylkestingspolitiker for Demokratene

Publikasjonsansvarlig Tor-Andre Hopen
Følg oss på facebook

 
 
#Valg2021 #Valg2023 #Stortingsvalg #Fylkestingsvalg #Kommunevalg