Melhus Frp vender Demokratene ryggen

Fylkesleder Trøndelag, Tor-Andre Hopen

Sylvi Listhaug (Frp) fortjener heder og ære, mener Demokratene i Trøndelag som planla å møte som gjest under Melhus Frp sitt medlemsmøte i kveld på restaurant i Melhus sentrum.

I forrige uke kom det frem av artikkel i Trønderbladet at Melhus Frp vender Demokratene i Norge en kald skulder.

Som fylkesleder i Trøndelag for Demokratene i Norge (DiN), har jeg etter å fått satt meg nærmere inn i den omtalte saken rundt Melhus Frp sitt medlemsmøte i kveld, ingen betenkeligheter med å støtte vår egen leder i Trondheim lokallag, Kjetil Østhus, i planene han hadde om å møte Melhus Frp som gjest på restaurant Høvdingen i kveld for hyggelig og konstruktiv politisk debatt, samt treffe Frp-bekjente fra tiden han selv var medlem i Melhus Frp.

Men etter først å ha blitt ønsket velkommen som gjest på medlemsmøtet til Frp, så viste det seg imidlertid at Melhus Frp likevel ikke ønsket besøk av vår lokallagleder etter at det ble gjort kjent for Melhus Frp at Østhus ønsket å ikle seg T-skjorte med bilde av Sylvi Listhaug.
Melhus Frp har derfor i panikk avlyst sitt planlagte medlemsmøte på restaurant Høvdingen da de ikke ønsker å bekjenne seg noen form for støtteerklæring til Sylvi Listhaug, denne gangen i form av en T-skjorte med bilde av Listhaug på, og Demokratene fikk deretter skylden for å ha ødelagt «feststemningen» for Melhus Frp som nå har besluttet å legge sitt medlemsmøte til rådhuset i Melhus.

Både jeg som fylkesleder for Demokratene, og Fremskrittspartiets fylkesleder Anita Gilde, ønsker begge en gjensidig god tone og dialog oss mellom som politiske partier i Trøndelag. Ingen av oss ønsker å hause opp til dårlig stemning partiene mellom, men som tidligere fylkesleder i Nord-Trøndelag, og nå nyvalg leder i Trøndelag fylkeslag, var jeg på på forhånd ikke kjent med alle tidligere tilløp til konflikt mellom Demokratene og Fremskrittspartiet i Sør-Trøndelag før saken rundt Melhus Frp sitt medlemsmøte i kveld ble omtalt i Trønderbladet forrige uke.
Det må samtidig tillegges i sakens anledning at i tidligere Nord-Trøndelag fylke har Demokratene i Norge alltid hatt et godt forhold til Fremskrittspartiets tillitsvalgte.

At Demokratene i Norge støtter Sylvi Listhaug i stormen hun har vært gjennom, hersker det neppe stor tvil om blant folk flest. Men at mange av Fremskrittspartiets egne medlemmer i Melhus og Trondheim vender sin egen statsråd og nå stortingsrepresentant, Sylvi Listhaug, en kald skulder, er etter Demokratenes syn en skamplett for Frp i Melhus og Trondheim. Kanskje er slike holdninger i Frp er en av årsakene til hvorfor en del medlemmer fra Fremskrittspartiet, spesielt fra Sør-Trøndelag, i løpet av siste år har meldt overgang til Demokratene i Norge..?

Leder i Melhus Frp, Lisbeth Tiller

Leder i Melhus Frp, Lisbeth Tiller.

Under valgkampen i fjor, spesielt under skoledebattene i Melhus og Trondheim, har jeg blitt gjort kjent med at vår representant regelrett ble offentlig utskjelt i fullsatt sal med unge førstegangsvelgere, av bl.a. meddebattant og bystyrerepresentant for Frp Trondheim, Mats Ramo. En slik oppførsel fra Fremskrittspartiets representanter i tidligere Sør-Trøndelag fylke, hvor vår representant i full offentlighet ble utsatt for usaklig roping og ordbruk som «rasist» o.l., kan ikke karakteriseres som annet enn uakseptabelt og destruktivt om vi skal kunne holde en god tone partiene mellom, slik fylkeslederne i begge fylkespartiene ønsker.

Med bakgrunn i mye av dette som tidligere har skjedd, og fremdeles tidvis skjer i forholdet mellom Demokratene og Fremskrittspartiet i Melhus og Trondheims, har jeg som nyvalgt fylkesleder i Trøndelag ingen problemer med å støtte vår lokallagleder i Trondheim, som til tross for avlyst Frp-møte på restaurant Høvdingen likevel akter å møte opp på restauranten i kveld, ikledd sin T-skjorte portrettert med Sylvi Listhaug. Jeg har full tillit til at lokallagleder Kjetil Østhus kun har gode intensjoner med ønsket om å få delta som gjest under medlemsmøtet til Melhus Frp.


Tor-Andre Hopen
Leder Trøndelag fylkeslag