Melhus Frp vender Demokratene ryggen

Tor-Andre Hopen - DemokrateneSylvi Listhaug (Frp) fortjener heder og ære, mener Demokratene i Trondheim, anført av leder Kjetil Østhus, som hadde avtalt med Frp i Melhus å møte som gjest under Melhus Frp sitt medlemsmøte i kveld på restaurant Høvdingen i Melhus sentrum.

I forrige uke kom det frem av artikkel i Trønderbladet at Melhus Frp vender Demokratene i Trondheim en kald skulder.

Som Demokratenes fylkesleder i Trøndelag har jeg etter å fått satt meg nærmere inn i den omtalte saken rundt Melhus Frp sitt medlemsmøte i kveld, ingen betenkeligheter med å støtte vår egen leder i Trondheim lokallag, Kjetil Østhus, i planene han hadde om å møte Melhus Frp som gjest på restaurant Høvdingen i kveld for hyggelig og konstruktiv politisk debatt, samt treffe gamle Frp-bekjente fra tiden han selv var medlem i Melhus Frp.

Men etter først å ha blitt ønsket velkommen som gjest hos Melhus Frp, så viste det seg imidlertid at Melhus Frp likevel ikke ønsket besøk av Østhus etter at det ble kjent at Østhus ønsket å hedre Sylvi Listhaug iført T-skjorte med påskriften «Følg Listhaug-linjen». Melhus Frp har derfor nærmest i panikk avlyst det planlagte medlemsmøtet på restaurant Høvdingen da de ikke ønsker noen form for støtteerklæringer til Sylvi Listhaug, og Demokratene fikk deretter skylden for å ha ødelagt «feststemningen» for Melhus Frp som nå har besluttet å flytte medlemsmøtet til Melhus rådhus.

Både fylkesleder i Demokratene og Fremskrittspartiets fylkesleder, Anita Gilde, ønsker begge en gjensidig god tone og dialog oss partiene mellom. Ingen av oss ønsker å hause opp til dårlig stemning partiene mellom, men som tidligere fylkesleder i Nord-Trøndelag, nå nyvalg leder i det nye sammenslåtte Trøndelag fylke, var jeg på på forhånd kjent med tidligere konflikter mellom Demokratene og Fremskrittspartiet i Sør-Trøndelag før saken rundt Melhus Frp sitt medlemsmøte i kveld ble omtalt i Trønderbladet forrige uke.
Det må samtidig tillegges i sakens anledning at Demokratene i tidligere Nord-Trøndelag fylke bestandig har hatt et godt forhold til sine kolleger i Fremskrittspartiet.

At Demokratene støttet Sylvi Listhaug gjennom stormen av kritikk hun nylig ble utsatt for fra sine politiske motstandere og ikke minst vårt venstrevridde og innvandringsliberale riksmedia, hersker det vel neppe tvil om blant folk flest som følger litt med i politikk. Men at mange av Fremskrittspartiets egne medlemmer i Melhus og Trondheim velger å vende sin avgåtte statsråd Sylvi Listhaug ryggen, er etter Demokratenes oppfatning en skamplett for Frp i Melhus og Trondheim. Kanskje er nettopp denne litt spesielle holdningen blant flere Frp-medlemmer i senere tid noe av årsaken til hvorfor medlemmer i Fremskrittspartiet melder seg ut av partiet, spesielt i Trondheim, hvor noen av disse har meldt seg inn i Demokratene. Faktisk er en betydelig andel av nye medlemmer i Demokratene, tidligere Frp-medlemmer.

Leder i Melhus Frp, Lisbeth Tiller

Leder i Melhus Frp, Lisbeth Tiller.

Under valgkampen i fjor (2017), spesielt under skoledebattene i Melhus og Trondheim, har jeg blitt gjort kjent med at vår stortingskandidat regelrett ble offentlig utskjelt i fullsatt sal med unge førstegangsvelgere, av bl.a. bystyrerepresentant for Frp Trondheim, Mats Ramo. Slik uverdig opptreden fra Fremskrittspartiets representanter i Sør-Trøndelag, hvor våre representanter i full offentlighet blir uthengt og utsatt for usaklige ubekvemsord, roping og ordbruk som «rasist» o.l. under innvandringsdebatten, kan ikke karakteriseres som annet enn uakseptabelt og destruktivt hvis to partier skal makte å støtte hverandre i kanskje tidenes viktigste samfunnsdebatt, nemlig innvandringsdebatten.

Med bakgrunn i mye disse tidligere uheldige hendelsene i Sør-Trøndelag, og spesielt i Trondheim, som nå har eskalert igjen i Melhus, har jeg som Demokratenes fylkesleder ingen problemer med å støtte vår lokallagleder i Trondheim, Kjetil Østhus, som til tross for avlyst Frp-møte på restaurant Høvdingen likevel har tenkt å ta turen til restaurant Høvdingen i kveld, ikledd sin for anledningen T-skjorte med påskriften «Følg Listhaug-linjen». Jeg har full tillit til at lokallagleder Østhus kun har de beste hensikter med ønsket om å kunne få delta som gjest under medlemsmøtet til Melhus Frp.


Tor-Andre Hopen
Fylkesleder Demokratene Trøndelag


Følg oss på facebook#Trøndelag #Steinkjer #Trondheim #Melhus #Valg2019 #Valg2021 #Valg2023 #Stortingsvalg #Fylkestingsvalg #Kommunevalg “Steinkjer kommune” “Trondheim kommune” “Melhus Frp” “Frp Melhus” “Trondheim Frp” “Frp Trondheim” “Lisbeth Tiller” “Mats Ramo” “Sylvi Listhaug” #Trønderbladet tronderbladet.no / Artikkelansvarlig Tor-Andre Hopen