Utenforskapet har ansvaret

Kristian Kahrs

Kristian Kahrs er Demokratenes utenrikskoordinator og fylkesleder i Sør-Trøndelag

Når det blir for mye vissvass og og bortforklaringer fra journalister som prøver å forklare terroren i Nice, kan sarkasme være riktig måte å gå til motangrep på. Erling Rimehaug i Vårt Land har av og til fornuftige innlegg, men i sitt innlegg Frihet, likhet, brorskap, er han fullstendig på viddene.

Han skrev for eksempel: «et samfunn som på tross av likhetsidealet er elitistisk og konfliktorientert, har bidratt til at store grupper ikke føler seg som del av det franske samfunnet.»

Da hadde jeg ikke annet valg enn å skrive følgende sarkastiske kommentar:

Takk for dine visdomsord, Rimehaug. Nå vet jeg at vi opplever terror på grunn av utenforskap. Det er betryggende å vite at bare vi kan bli kvitt elitismen og konfliktorienteringen, vil vi få slutt på terror. Ja, la oss invitere horder av unge menn uten familie fra Midt-Østen og Nord-Afrika, vise dem kjærlighet, holde dem i hendene og synge Kumbaya My Lord.

Islam er fredens religion, og det er igrunn ikke særlig forskjell på Jesus og Muhammed. Innerst inne vet vi at unge muslimske menn egentlig bare vil leve som oss i Vesten, og bare vi legger vår egen identitet til side, kommer alt til å gå seg til. Innvandrerne har jo en så mye mer fargerik kultur enn oss, og her har vi mye å lære av multikulturen. Hvis vi bare underlegger oss islamsk ideologi og glemmer den kristne kulturarven vi har bygget opp gjennom hundrevis av år, kommer alt til å gå seg til. Vi må være ydmyke og innrømme at vi i Vesten har vært alt for arrogante i forhold til egen kultur, og det er kun vår egen skyld at de på utsiden av samfunnet blir så frusterte og blir tvunget til å begå terror.

Joda, vi kan få noen småproblemer med beføling og i verste fall voldtekt av våre kvinner, men ærlig talt. Kvinner i vesten må lære seg å akseptere at menn ikke kan styre sine seksuelle behov. Derfor må de kle seg tekkelig for å ikke være til fristelse for våre nye landsmenn.

_____

Rimehaug har ikke valgt å svare på denne kommentaren. Kanskje han skjønner at han dummet seg ut?