Adjø solidaritet

«Det er urimelig at de to tidligere Ap-lederne Jens Stoltenberg og Thorbjørn Jagland slipper unna skatt for den jobben de har og kun skatter for mindre tilleggsinntekter. De fleste ønsker jo å betale minst mulig skatt, men når man har bakgrunn som politisk toppleder innen arbeiderbevegelsen hadde jeg forvent en noe mer idealistisk og solidarisk holdning,» skriver Demokratene i Norges politiske nestleder Vidar Kleppe.

Han viser til at Jens Stoltenberg og Thorbjørn Jagland koser seg i sine internasjonale toppstillinger. «Det er greit nok, verre er det et at de utnytter mulighetene disse stillingene gir til nesten ikke å betale skatt til Norge. Media har tidligere avslørt hvor lite skatt disse sosialistene betaler til fellesskapet i skatt,» skriver han, og fortsetter:

«Som Nato-sjef tjener Stoltenberg ca. 2 millioner kroner, men trenger ifølge media ikke betale skatt av inntekten for toppvervet. I tillegg har den tidligere Ap-lederen gratis bolig, bil med sjåfør og en rekke andre goder som generalsekretær. Bakgrunnen er at han slipper å skatte av inntekten for toppledervervet. Derfor betalte han i 2015 kun 68.374 kroner. i skatt for tilleggsinntekter.

Heller ikke Europarådets leder, Thorbjørn Jagland, betalte særlig mye skatt i fjor, ifølge skattelistene. Jagland betalte 6648 kroner i skatt i 2015. Han er registrert med null kroner i inntekt, og null kroner i formue.  Da den tidligere statsministeren og Ap-lederen ble generalsekretær i Europarådet i 2009, da kom det frem at han fikk en inntekt på 2,2 millioner kroner. I tillegg til dette kom det frem at han hadde en rekke goder, som gratis bolig i Strasbourg, med tjenere og egen sjåfør…

Dersom regelverket er slik at de slipper unna har de likevel full anledning til å legge til side penger og betale et beløp frivillig, om ikke annet så til et veldedig formål. I stedet roper de to tidligere AP-statsministrene i kor: “Adjø Solidaritet”.»