Økning i radikal islam medfører økt jødehat

Parallelt med at radikal islam sprer seg i Europa sprer også jødehatet og antisemittismen seg, skriver World Israel News. American Jewish Congress rapporterer i en undersøkelse om at antisemittismen er på vei opp i Berlins skolesystem, særlig blant tyrkiske og arabiske elever. Ifølge studien rapporterte nesten 30 lærere fra mer enn 20 skoler i Berlin en økning i antall antisemittiske hendelser, inkludert bruken av ordet “Jøde” som en fornærmelse. «Situasjonen er bekymringsfull også i Norge», mener Jan Simonsen, som er andrekandidat for Demokratene i Norge i Oslo.

Forskerne bak rapporten advarer samtidig mot den økende spredningen av forskjellige former for salafisme, en form for radikal islam, i berlinskolene, og setter det i sammenheng med den økte antisemittismen.

Jødiske ledere i Tyskland rapporterer om at det er farlig for tyske jøder å bevege seg i enkelte bydeler i flere tyske byer. “I enkelte distrikt i større byer vil jeg anbefale folk å ikke identifisere seg som jøder,” sier Josef Schuster, som er visepresident i World Jewish Congress i intervju med Bild am Sonntag, sitert av Deutsche Welle. “Erfaring har vist at åpenbart iført en kippa eller et kjede med Davidsstjernen, er nok til å tiltrekke seg verbale eller fysiske trusler,” advarte han.

«Også i Norge er det klare tegn på at antijødiske holdninger og bruk av «Jøde» som skjellsord er et voksende problem i takt med den muslimske innvandringen. Lederen for Demokratene i Norge i Oslo, Max Hermansen, jobbet tidligere i en av de største videregående skolene i Oslo, og opplevde at elever med muslimsk bakgrunn uttalte at Hitler burde har fullført Holocaust og drept alle jødene. Uten protester fra andre elever. Og sågar fra elever som ikke var spesielt radikalisert. Jødehater ligger dypt også hos alt for mange såkalte moderate muslimer. Det synes også i deres angrep på den jødiske staten, Israel. Det er mer enn skremmende,» mener Simonsen.

Han opplevde selv at ungdom med muslimsk bakgrunn kastet steiner og kinaputter mot mennesker som demonstrerte for Israel utenfor stortingsbygningen. “Det var bare flaks at ingen ble skadet. En eldre dame fra Kristiansand viste meg en stor stein som traff henne i foten, og som åpenbart ville medført store sakder dersom den hadde truffet i hodet,” forteller han.  Simonsen sier også at han har pratet med en jødisk venn som ble drapstruet fordi hane bar kippa på Grønland i Oslo.

Også i USA sprer jødehatet seg gjennom de muslimske moskeene. Drep alle jødene var budskapet til Sheikh Ammar Sharin fra de islamske senteret i Davis, California, under fredagsbønnen for en drøy måned siden. «Oh Allah ikke spar noen av dem,» ba den egyptisk-amerikanske imamen i sin moske.

Han siterer de kjente ordene fra et muslimsk skriftsted, der det står at på dommens dag skal jødene gjemme seg bak busker og trær, og buskene og trærne vil rope «Det gjemmer seg en jøde bak meg, kom og drep ham». Den egyptisk-amerikanske imamen oppfordrer til å drepe alle verdens jøder, ikke bare de som bor Israel. Se utdrag fra prekenen hans her: