Bli med Max Hermansen til Israel

Førstekandidaten til Demokratene i Norge i Oslo, Max Hermansen, har som hobby å arrangere spennende militærfaglige studiereiser. Tidligere har han blant annet arrangert reiser til Normandie. Nå satser han på å få med interesserte til en helt annerledes studie/turist-reise til Israel. Det vil så vidt vi vet være den første militærfaglige turist/studie-reisen til Israel som blir arrangert. «Målet er å besøke historiske steder både når det gjelder romertidens slag, korsfarerne og Israels moderne krigshistorie,» sier Max Hermansen, som tror en slik tur kan være av stor interesse for alle Israel-vennene i Demokratene i Norge.

«Jeg vil anbefale at du setter av tiden fra 13.september til 19.september til denne spennende turen, som kun vil koste 13 800 kroner, transport, flyreise og hotellovernattinger med frokost, inkludert. Vi regner med utreise onsdag ettermiddag 13.september og du vil være hjemme i Norge igjen om morgenen tirsdag 19.september. September er en god måned å reise til Israel på. Da er det verken for varmt eller for kaldt,» forteller han.

Under turen vil det være besøke av ulike historiske steder som turister vanligvis ikke er innom, som eksempelvis kibbutz Yad Mordechai som ligger på et sted hvor det foregikk kamper i 1948, og som har et museum, Israel Defence Forces Museum i Tel Aviv, nabobyen til Gazastripen, Sdrot, som er blitt mye plaget av Hamas sine raketter, Golanhøyden på grensen til Syria, og høydedraget Mazada, der jødene holdt stand mot romerne. I tillegg til mer vanlige turiststeder som gamlebyen i Jerusalem, fødselskirken i Betlehem, Dødehavet og et vinbryggeri på Golan.  Max Hermansen sier at han også håper på å få en brifing fra en kjent professor ved et universitet i Tel Aviv om forsvarsstrategier og Midt Østen. 

Max Hermansen vil være reiseledere, og Jan Simonsen har også lovet å være med som reiseleder, forutsatt det ikke kommer noe i veien. For mere informasjon kan du ringe Max på tlf 93497836, eller melde deg på til Max på epost maxjarl@hotmail.com snarest mulig og innen utgangen av mai måned.