Dagbladets karakterbok

Ved slutten av årene er det populært for journalister å gi karakterer, til alle andre enn seg selv. Statsrådene er særlig utsatt, og Dagbladet presterer tirsdag å gi landets justisminister, Per-Willy Amundsen, karakter 1. «Hvorfor det,» spør Jan Simonsen som er sentralstyremedlem i Demokratene i Norge.

«Har han vært tiltaksløs? Har han hatt et dårlig forhold til Stortinget? Har han rotet seg opp i en skandale? Har han gjort det elendig i debatter? Har han manglet evne til å følge opp sitt partis program? Eller regjeringserklæringen,» spør han, og svarer:

«Nei da. Dagbladet gir justisministeren lavest tenkelige karakter fordi han «åpnet statsrådskontoen med et ønske om å tvangskastrere pedofile. «Og derfra ble det ikke bedre», fastslår Dagbladet. For jammen var han ikke uenig med Dagbladets journalister i andre saker også, og foreslo kutt i statsbudsjett på områder som Dagbladet mener er viktige.

«Har levert lite,» skriver Dagbladet riktig nok, men hovedanklagen er altså at det han leverte var Fremskrittspartipolitikk og ikke Dagblad-politikk. Når Dagbladet legger slike kriterier til grunn for vurderingen av statsrådene blir hele karaktersettingen tøvet. Den står knapt til karakter 1, men karakterer skal jo ikke journalistene ha, bare gi.

Faktum er jo at Amundsen faktisk har gjort det som forventes av en statsråd fra Fremskrittspartiet: Kjempet for å gjennomføre viktige deler av partiets politikk. Tvangskastrering av pedofile overgripere, vell og merke med medisiner, er brukt med hell i andre land, og har vært foreslått av Fremskrittspartiet på Stortinget flere ganger gjennom hele 90-tallet. Og vært en del av partiets program. Amundsen vil med et slikt utspill beskytte våre barn mot å bli ødelagt av overgripere. Det faller tydeligvis svært dårlig i smak hos Dagbladet, som fortiden er mest opptatt av å henge ut kjendiser som har klappet jenter på lårene for noen tiår siden.»