Folkeavstemning om EØS- og Schengen avtalene i 2018

«Schengen-avtalen som de aller fleste stortingspartiene støtter, inkludert Fremskrittspartiet, åpner grensene og fjerner grensekontrollen mellom landene i Europa. Det gjør det enklere for kriminelle og utenlandske bander å komme inn i Norge. Det samme gjør EØS-avtalen, som innebærer et fritt arbeidsmarked i Europa med stor sosial dumping,» mener politisk nestleder i Demokratene i Norge, Vidar Kleppe.

«Demokratene i Norge vil i motsetning til eksempelvis AP, Høyre, KrF, Fremskrittspartiet og Venstre, at Norge skal melde seg ut av disse avtalene, og i stedet forhandle med EU om en ren frihandelsavtale som ikke inneholder en bestemmelse om et fritt arbeidsmarked og fri bevegelse av innvandring og kriminalitet, slik EØS- og Schengen avtalene gjør i dag,» og legger til følgende nyttårsønske:

«Måtte derfor det nye året i 2018 være det året der stortingspartiene setter det norske folk og Norge først – ved å si ja til en folkeavstemning om EØS- og Schengen avtalene slik det norske folk fortjener».