Demokratene i Norge til himmels

Nettavisen lager hver uke en toppliste for sosiale medier for partiene fram mot valget. Dette gjøres ved hjelp av analyseverktøyet Crowdtangle. Denne uken er det fortsatt FrP på topp, slik det har vært siden vi først publiserte listen. Det er likevel ett parti som har en stor opptur, skriver Nettavisen: Og det er Demokratene i Norge. Sist uke var partiet større enn både Høyre og Fremskrittspartiet på nett.

En av grunnene til at Demokratene øker på listen er deres post på Facebook om et nasjonalt forbud mot nikab, samt deres nei til islamsk bønnerop i Norge. Den tredje mest virale posten, altså den som ble likt og delt mest, var statsministerens gratulasjon til vår dronning, skriver Nettavisen.

«Det er fantastisk,» sier partiets leder Makvan Kasheikal. «De andre partiene har solid økonomi, og sikkert flere ansatte til å drive med nettarbeid. Vi er et lite parti uten ansatte og med dårlig økonomi, men, ser det ut til, en politikk som mangel liker». Han håper det vil gi utslag ved valget. «Folk flest er lei av de etablerte partiene,» tror han.