Galskap å fjerne visumtvangen for Georgia, Ukraina, Kosovo og Tyrkia 

11. juni åpner EU og Norge grensene for 42 millioner ukrainere slik at de kan reise til Europa uten visum. Tidligere i vår fikk fem millioner georgiere visumfrihet. Samtidig vurderer EU visumfrihet til både Kosovo og Tyrkia, skriver Aftenposten. I et brev til Justis- og beredskapsdepartementet konkluderer Utlendingsdirektoratet med at visumfrihet for Georgia, Ukraina og Kosovo kan føre til at flere «søker asyl av økonomiske grunner». Terje Larssen, som er styremedlem i Demokratene i Norge, mener det er galskap å åpne grensene for enda flere land, og spesielt for de to folkerike muslimske landene, Kosovo og Tyrkia.

«Allerede i dag er det et stort problem at innbyggere i land utenfor Europa, som får visum til et land innenfor Schengen, kan reise passfritt rundt i hele Schengen-området, som innbefatter hele EU, minus Storbritannia, samt Norge. Det medfører at eksempelvis kosovoalbanere med turistvisum til Italia kan havne i Norge som asylsøkere,» påpeker Larssen.

En fersk rapport fra Politiets utlendingsenhet viser at hver fjerde asylsøker som kom til Norge i første kvartal 2017 hadde visum til Schengen. De fleste av dem var tyrkere, russere, eritreere og iranere. «En større andel enn tidligere av asylsøkerne reiser legalt til Norge for å søke beskyttelse», skriver Politiets utlendingsenhet rapporten.

Etter innføring av visumfrihet vil det sannsynligvis komme flere personer fra alle de tre landene, skriver UDI. «Det er derfor grunn til å anta at også flere vil kunne oppholde seg ulovlig i riket eller begå visse former for kriminalitet». 638 georgiere, ukrainere og kosovoalbanere ble utvist fra Norge fra 2013 til mai 2016, hovedsakelig på grunn av grunnløse asylsøknader og ulovlig opphold.

17 av de 22 russerne som søkte asyl i Norge i første kvartal i år fikk visum fra den italienske og spanske ambassaden i Moskva. I tillegg kom en stor andel av «asylavhopperne», som er betegnelsen politiet bruker om denne gruppen, med visum utstedt i Riyadh i Saudi-Arabia og Istanbul i Tyrkia. Fingeravtrykk-undersøkelsene viste også at en stor andel av asylsøkerne fra Tyrkia hadde visum fra Abuja i Nigeria, Ulan Bator i Mongolia og Almati i Kasakhstan. 58 prosent av «asylavhoppere» fikk turistvisum. Resten hadde visum for å besøke familie, gjøre forretninger og gjennomføre medisinsk behandling, skriver Aftenposten.

 • Sarpsb

  Veldig mye bra med Demokratene i Norge s partiprogram. Men det er ikke galskap å fjerne visumtvang fra de to kristne land Georgia og Ukraina. 2 land som begge har vært og er krigsokkupert av Putin s Russland. Ukraina har vært krigsokkupert av Putin s Russland i over 3 år nå. Beklager, men min stemme går IKKE til Demokratene i Norge til høsten s valg med russer – vennlige Kahrs og Krogvig i partiets front og sentralstyre. https://uploads.disquscdn.com/images/84627aac903272fcfc9c8003169a93f6dba28d7e6c2169ce4c8375da600ee058.jpg

 • Kurt O Fittje

  Nå tenker vel ikke Demokratene først og fremst på gode kristne slavere i Georgia og Ukraina. De aller fleste av disse er dessuten i jobb og holder seg i sine egne hjemland. Nei, husk at de aller fleste «ostmark»-landene har en svært variert befolkning. Det er horder av muhammedanere og omstreifende sigøynere, en uoversiktelig mix av all slags folk. Nei, visum må vi ha. Norge tåler ikke fler omstreifende banditter og fattigfolk som tigger, stjeler, brdrar, raner og voldtar! Vi vil simpelthen ikke ha det!

 • sagdehan

  Merkelig filosofering.
  Men er Kristne og kristendom bra ?
  En historie, evig lang om korrupsjon, vold, voldekt, pedofili, undertrykking, krig, lemlestelse, tortur, skjending, nedverdigelse, grådighet og pengemakt, understøttelse av Nazisme, Facisme og diktaturer. ?
  Er det bra det ?

 • Sarpsb

  Treffende tanker om det kristne. Demokratene i Norge er opptatt av det kristne.

 • Sarpsb

  Demokratene i Norge taper seg med sin stilltiende lydighet yil russer – propagandistene i deres eget sentralstyre. Apropos Ukraina, befolkningen der er svært etnisk ukrainsk.

 • Kurt Guldvik

  Denne Sarpsorg. Han setter vel sine politiske betrakninger som følge av at han har karret til seg et ligg,med en ukrainsk kvinne. Og da kjøper han vel stort sett alt denne kvinnen kommer med av ukrainsk propaganda.
  Konflikten i Ukraina har flere sider,og det bør vel vedkommende også sette seg inn i.Og ikke bare sette synspunktene etter hvor mange ganger trusa slipper inn dagslys over godsakene denne ukrainske kvinnen besitter.