Regjeringspartiene kryper for kommunistdiktaturet

«Det er Utenriksdepartementet som håndterer den saken», sa statsminister Erna Solberg til Aftenposten lørdag, da hun fikk spørsmål om hun var enig med EU i at den kinesiske fredsprisvinneren og menneskerettighetsaktivisten må få slippe fri fra kinesisk fengsel. «Veldig godt svart» kommenter andrekandidaten på Demokratene i Norges liste i Oslo, Jan Simonsen. «Neste gang Høyrelederen får spørsmål om hun mener det bør bevilges mer penger til sykehus, anbefaler jeg at hun svarer: «det er helsedepartementet som håndterer den saken».

«Bør det bevilges mer penger til veibygging?» «Det er samferdselsdepartementet som håndterer den saken». «Men hva med bompenger, bør de reduseres?» «Det er samferdselsdepartementet som håndterer den saken også». «Skal vi beholde den militære flybasen på Andenes?» «Det er forsvarsdepartementet som håndterer den saken». Osv. «Det kan bli en opplysende valgkamp fra Høyre,» skriver Simonsen, og fortsetter:

«Det er selvsagt en stor skam at Norge legger seg langflat for kommunistdiktaturet. Onsdag er det årsdag for en massakre i Xinjiangprovinsen der hundrevis av fredelige studenter ble meiet ned av sikkerhetspolitiet.  En ledende uigurisk menneskerettighetsaktivist, professor llham Tohti, som sendte et åpent brev til de kinesiske myndighetene og ba om forsoning og samarbeid mellom folkegruppene og slutt på diskrimineringen av den minoritetsgruppen han representerte, sitter fengslet på livstid. Ingen kritikk fra Norge.

Da den tibetanske nobelprisvinneren Dalai Lama besøkte Oslo fikk han ikke snakke med noen representanter fra regjeringsapparatet. Og FrPs utenrikspolitiske talsmann fremførte «visdomsord» fra den kinesiske diktatoren fra stortingets talerstol under en utenriksdebatt, og roste kommunistene opp i skyene for deres fattigdomsbekjempelse, uten å nevne den brutale undertrykkelsen av grunnleggende menneskerettigheter med et eneste ord. Og nå er det sågar etablert en vennskapsforening med kommunistdiktaturet på Stortinget, med en FrP-politiker som leder.

Sammen med de islamistiske diktaturene er kommunist-Kina og Nord Korea blant verdens verste diktaturer. Det bryr dagens regjering seg lite om. Norge var raskt ute med offisielle besøk til Iran etter at handelsboikotten ble opphevet, til tross for at Iran åpenbart fortsatt arbeider for å bli en atommakt, og støtter terrorbevegelser. Alt for pengene. Høyre er og blir et kremmerparti. Villige til å trø over lik for å gjøre norske bedriftseiere enda litt rikere.»