Høyrepolitiker går berserk i sitt angrep på Israel

«Høyres tidligere stortingsrepresentant fra Vest-Agder, Peter Gitmark, er opprørt over at nordmenn får gi skattefrie pengegaver til en israelsk bosetting, skriver Dagen. Fædrelandsvennen forteller om store summer som norske givere via Karmel-instituttet gir til en israelsk bosetting i Samaria og Judea (Vestbredden). Ifølge Dagen slår Gitmark seg løs med påstander om at denne pengestøtten til fattige jøder i jødiske landsbyer på Vestbredden er kriminalitet,» skriver lederen for Demokratene i Norge, og fortsetter:

«Det påstår den tidligere stortingsrepresentanten fra Høyre til tross for at det ikke finnes noen lover som forbyr en norsk organisasjon å hjelpe fattige mennesker uansett hvor i verden de måtte bo. Ikke bare er det lovlig å hjelpe jødene som har bosatt seg i et omstridt område som Israel lovlig okkuperte fra Jordan da Israel ble angrepet av Jordan i 1967, og som Jordan senere har fraskrevet seg, det gis også skattefradrag til organisasjoner som gir bidrag til humanitære tiltak i disse områdene.

Men Gitmark kaller det likevel kriminalitet, og kommer med en helt meningsløs uttalelse. Til Fædrelandsvennen sier han at alle norske borgere må følge loven og at ingen religion kan få sine borgere til å begå handlinger som må kalles kriminelle, uten at dette medfører straffeforfølgelse. Han håper politiet vil åpne etterforskning av norske organisasjoner som gir pengestøtte til jøder bosatt på Vestbredden.

Det bor noen hundre tusen jøder i dette området som tidligere var underlagt det omanske riket, deretter kontrollert av England, og som Jordan fikk kontroll over i 1948 og Israel i 1967.  Vi kan mene hva vi vil om det har vært riktig eller gal politikk av ulike israelske regjeringer å tillate bygging av israelske byer på grunn kjøpt og betalt av arabere i dette området. Men i dag bor det noen hundre tusen jøder i Samaria og Judea (Vestbredden).

Hva mener Gitmark skal skje med disse jødene? Han mener jo tydeligvis at de ikke skal motta noen former for humanitær støtte. Det hevder han sågar er kriminelt. Skal de sultes ut av området? Eller skal de jages bort fra hus og hjem, beplantede hager og næringsvirksomheter, av soldater. Skal Vestbredden med sentrale jødiske religiøse steder som patriarkenes grav i Hebron gjøres jøderein?

Det er groteske holdninger Gitmark presenterer.  Det skal forhandles om Vestbreddens fremtid. Det eneste fornuftige er å la jødene som har bosatt seg her, få fortsette å bo i sine hus og hjem, men dersom det etableres en palestinsk stat må de selvsagt underlegges palestinsk jurisdiksjon.

Vanskeligere er det ikke. De gjør jo ingen skade. Tvert imot bidrar jødene i Samaria og Judea med å gi arbeid til hundrevis av palestinere i sine bedrifter. Som norske Palestina-organisasjoner ønsker nedlagt, slik at palestinerne blir arbeidsledige. Gitmark mener åpenbart det samme.

Det er trist at det finnes politikere som vil jage jøder fra hus og hjem, og nekte dem økonomisk bistand når de trenger det. Det er en politikk vi har sett for mye av opp gjennom verdenshistorien».