Palestinsk terror hindrer fred

«Norske og internasjonale politikere påstår jevnlig at det er boligbygging i de jødiske byene på Vestbredden som forhindrer en fredsløsning, og er ofte raskere ute med å fordømme at det bygges noen nye boliger i et presset byområde enn i å fordømme palestinske terrorhandlinger. Som om bygging av hus er en større forbrytelse enn å drepe et menneske. Sannheten er selvsagt at det er palestinsk terror og de palestinske lederne, både i Gazastripen og Vestbredden, sin støtte til terroren som gjør ethvert forsøk på å finne ne fornuftig fredsløsning umulig,» skriver Jan Simonsen som er andrekandidat på Demokratene i Norges Osloliste. Han fortsetter:

Senest forrige uke ble en israelsk politikvinne drept av terrorister i Jerusalem. Hamas tok på seg skylden. I begynnelsen av måneden innrømmet FNs flyktningeorganisasjon for palestinere, UNRWA, at de hadde oppdaget en terrortunnel under to av deres barneskoler. Israel har lenge påstått at Hamas bruker barneskoler og barnehager som skjold og gjemmer tuneller og våpen under dem.

Også de palestinske selvstyremyndighetene på Vestbredden (Samaria og Judea) stimulerer til terror. Donald Trump ble rasende på president Abbas da israelerne kunne vise ham en video som dokumenterer at barneprogram sendt på palestinsk TV oppfordrer til hat mot jøder og at det er vanlig at gater, plasser og bygninger i de palestinske områdene oppkalles etter terrorister og drapsmenn.  (Se videoen under artikkelen). Nylig ble et kvinnesenter, betalt av norske skattepenger, oppkalt etter en kvinnelig terrorist som kapret en sivil buss og drepte passasjerene.

De siste ukene har det dessuten vært mye fokus på et årelangt kjent problem som norske politikere tidligere har lukket øyner og ører for: De palestinske myndighetene bruker store midler til å støtte familiene til drepte terrorister og til å hjelpe terrorister som sitter fengslet i Israel for drap, i enkelte tilfeller massedrap.

I 2016 utgjorde de palestinske myndighetenes utbetalinger 322 millioner dollar – 7% av de palestinske myndighetenes totale budsjett for lønn og ca. 20% av den utenlandske bistanden de palestinske myndighetene mottok det samme året.

Tross internasjonalt press vil ikke de palestinske lederne slutte med denne praksisen. MEMRI er en israelsk institusjon som følger med på palestinske medier og oversetter fra arabisk til engelsk, en viktig jobb fordi palestinske ledere, slik videoen under dokumenterer, ofte sier en ting til vestlige politikere og media og noe helt annet på egne TV-program og i egne aviser.

Fredag kunne MEMRI sitere en fersk uttalelse av Issa Qaraqe, som leder de palestinske myndighetenes kontor for fangeforhold, der han sier følgende til det palestinske nyhetsbyrået Wafa:

“Vi vil fortsette å betale familiene til martyrene og fangerne, og det vil ikke undergraves av israelsk press. Vi vil fortsette å hjelpe dem, for de er offer for okkupasjonen. Støtten er en klar nasjonal plikt som ikke kan kompromitteres. PAs godtgjørelse til fangene, de sårede og martyrenes familier er en rød linje og et grunnleggende prinsipp som vi på ingen måte vil kompromittere.

Avtaleutkastet fra Camp David-forhandlingene i 2000, som Arafat til slutt avslo å støtte, men som ble støttet av Israe,l hadde en løsning med en forbindelse gjennom Israel mellom Gazastripen og Vestbredden. Et liknende forslag skal ha blitt fremsatt av Ehud Olmert da han var statsminister. Imellomtiden hadde Israel trukket seg ut av Gazastripen for å bane veien for en fredelig løsning som inkluderte en egen palestinsk stat. Resultatet ble mer terror. Der det tidligere hadde bodd israelere ble det nå plassert raketter som ble skutt mot tilfeldige mål i Israel i tusenvis.

Det er en erfaring Israel selvsagt må ta med seg. I dag vil det være utenkelig å slippe Hamas-terrorister fritt gjennom Israel og inn på Vestbredden, og den hat, volds- og terrorkulturen som Abbas har etablert på Vestbredden gjør det også tilnærmet umulig med en forhandlingsløsning som etablerer en palestinsk stat og fri reise av palestinere inn i Jerusalem for å besøke moskeene.

Det er dette som er problemet som norske politikere bør fokusere på, ikke byggingen av noen hus, og det faktum at det bor jøder på Vestbredden i egne byer. De ødelegger jo ikke for noen om de så får bli boende i sine hjem etter at det er etablert en palestinsk stat. 20 prosent av israelerne har palestinsk bakgrunn. Hvorfor skulle det være noe problem om det bor noen hundretusen jøder i en stat kalt Palestina. Det er på tide med riktig fokus.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=26&v=M2-ltPBbMtU