Hva FrP har fått til i regjering

Siv Jensen holdt i morges en pressekonferanse og listet opp det partiet har fått gjennomført som regjeringsmedlem. “Og det må jeg innrømme er mye,” skriver Jan Simonsen som er nummer to på Demokratene i Norges liste i Oslo. Han lister opp eksempler: “Bensinavgiften er øktet. Nye bomstasjoner dukker opp som paddehatter. Det er innført en ny avgift for flypassasjerer, som gjorde at Rygge Flyplass ble nedlagt og mange mistet jobbene sine. Alderspensjonistene har endelig fått en reallønnsnedgang, og mange uføre fikk gjennom en trygdereform opp til 20 000 kroner mindre utbetalt i trygd”.

“Og nordmenn flest med gjennomsnittsinntekt har, av det tidligere partiet til sterk reduksjon av skatter, avgifter og offentlige inngrep, fått 3-4 kroner i skattelettelse pr. dag. I tillegg er det i regjeringsperioden kommet rekordmange asylsøkere til Norge,” skriver Simonsen, og  konkluderer:.

“Godt jobbet, ville kanskje Demokratene i Norges politiske nestleder Vidar Kleppe sagt, med litt spydig ironi. For imponerende er det ikke. Likevel: Med en ny regjering fra venstresiden vil det bli enda høyere bensinavgift, enda flere og dyrere bomstasjoner, enda høyere skatter, og enda flere asylsøkere. Litt verre vil det bli. Så FrP/H er nok det minst verste for landet vårt.

Men disse fire årene har tydeliggjort at FrP trenger et parti på Stortinget som kan sparke dem litt hardt både her og der. Uten konkurranse fra høyresiden kan man slippe unna med det meste. Med Demokratene på plass i Stortinget ville det vært politikere som kunne brukt spørretimen og komiteinnstillinger til å gjøre det pinlig og vanskelig for spesielt Fremskrittspartiet å fravike sitt eget partiprogram, og å presse hele regjeringen til en strengere innvandringspolitikk, bedre trygdepolitikk, og en skatteletteprofil til fordel for «folk flest» i stedet for kun til fordel for Høyres rikmannsklubb.

Det er ingen tvil om det mest gunstige for Norge i årene fremover vil være å ha Fremskrittspartiet i regjering, og Demokratene på stortinget.”