Jihadister og ekstremister må utvises fra Norge

«Regjeringen må snarest frata alle norske IS-krigere som har doble statsborgerskap deres norske pass og statsborgerskap og utvise dem fra Norge. Dessuten bør ingen personer som har vært i Syria eller Irak for å støtte IS bli sluppet inn igjen i Norge. De bør fratas deres norske pass på grensen slik at de blir værende utenfor Norge». Det mener politisk nestleder i Demokratene i Norge, Vidar Kleppe.

Han viser til at PST nylig har gjort en opptelling som viser en dramatisk økning i antall terrorangrep i Europa de siste årene. PST får stadige større utfordringer med å  avklare europeiske terrornettverks bånd til Norge, på grunn av det store omfanget.

Bare så langt i år har det vært dobbelt så mange angrep som i 2014.I 2014 teller PST 9 angrep. 2015 startet med terrorangrepet mot Charlie Hebdo i Paris, men det skulle bli totalt 15 angrep før året var omme. Så kom 2016 med 21 angrep. Og så langt i 2017 har PST registrert 18 gjennomførte angrep. Det er dobbelt så mange som i 2014.

«Det er en kjent sak at mange ekstreme islamister med norske pass har tjenestegjort med våpen i kamp for terrororganisasjonen Den islamske staten IS i Syria. I Norge har vi i dag alt for mange farlige IS-ekstremister, som forsvarer og har deltatt i kriminelle barbariske handlinger som: halshugging, voldtekt, levende brenning av uskyldige forsvarsløse kvinner og barn, steining av homofile og lesbiske, nedslaktning av kristne. Dette bare for å nevne noe av IS sine mange groteske lovbrudd på skaperverket og menneskeverdet,» sier Vidar Kleppe.