Kleppe får støtte for terrorsikring

“Vi har diskutert sikring av Markens gate, festplasser og Torvet”, forteller Dag Tallaksen, leder for ordensavdelingen på Kristiansand politistasjon til Fædrelandsvennen. Bakgrunnen er trusselvurderinger fra PST, som sier at det er sannsynlig at det vil bli forsøkt å gjennomføre en terrorhandling i Norge, fortsetter han.

Forrige uke skrev Fædrelandsvennen at Vidar Kleppe, politiske nestleder for Demokratene i Norge og førstekandidat for partiet i Vest Agder til stortingsvalget, frykter muslimsk terror i Markens, og at han krever en sikringsplan. Uttalelsen provoserte blant andre Jannike Amalie Sveinsdatter Arnesen (Ap), som mener at Kleppe sprer frykt med utspillet.

Nå viser det seg imidlertid at Agder politidistrikt, handelsstanden og Kristiansand kommune siden i vår har vært i dialog med tanke på å gjennomføre konkrete tiltak i Markens gate. Bakgrunnen er en rekke terrorangrep i Europa hvor terrorister i høy fart har kjørt inn i store folkemengder med den hensikt å drepe mennesker. Dermed får Kleppe støtte for at en slik sikring mot muslimsk terror, som AP-politikeren ble dårlig av å høre, er viktig.

Det har allerede blitt gjennomført konkrete sikringstiltak i forbindelse med arrangementer i Kristiansand, hvor større mengder mennesker har vært samlet, som Palmesus, hvor blant annet biltrafikken ble atskilt fra myke trafikanter, og Sommer på torvet, skriver Fædrelandsvennen.

«I sommer ble gjort noen enkle tiltak rundt Sommer på torvet, tiltak som verken påvirket publikum eller arrangementet. Vi ønsket å være trygge på at ingenting kunne skje», forklarer Sigurd Paulsen, beredskapssjef i Kristiansand kommune. «Det kan være å parkere biler strategisk for å hindre andre biler å kjøre inn i en folkemengde».