Kristiansand-ordfører vil ikke hjelpe 99-åring med sykehjemsplass

Kristiansanderen Hans Bjarne Hansen er 99 år. Han er utslitt av å stelle for seg selv og sin 98 år gamle kone som for to måneder siden pådro seg brudd på i rygg og ribbein. Konen er kvalifisert for institusjonsplass, men har valgt å bo hjemme for ikke å skilles fra mannen. Hans Bjarne Hansen har fått avslag på sin søknad to ganger. Bystyremedlem Vidar Kleppe fra Demokratene i Norge har bedt ordføreren bistå med å løse problemene til den gamle mannen. Det sier ordføreren nei til.  

I svar til Kleppe sier Høyre-ordfører Harald Furre at han er imponert over 99-åringer som er så spreke som Hansen, og at han som politiker ikke kan gjøre noe for å hjelpe ham til en sykehjemsplass sammen med sin kone. Det er det kommunens administrasjon som må bestemme, sier han til Fædrelandsvennen. 

Vidar Kleppe er skuffet «Furre kunne besøkt mannen og hjulpet han i møte med byråkratiet og samtalt med Hansen om løsninger,» sier han til Fædrelandsvennen. 

 «At ikke Høyre, KrF, Frp, Venstre, Senterpartiet og Pensjonistpartiet som styrer Kristiansand ikke vil oppfylle ønsket til Hans Bjarne Hansen, om å få bedre tilsyn av lege i hjemmet eller en egnet sykehjemsplass til han og kona – må kunne sies å være politisk skandale,» skriver han i en pressemelding, og spør hvor gammel man må være i Kristiansand for å få innvilget en sykehjemsplass. 

Demokratenes gruppeleder minner om at de samme politikerne som ikke er i stand til å hjelpe et ektepar på 99 og 98 år en plass på et sykehjem hvor de kan bo sammen, eller forsterket hjelp i hjemmet, for ikke lenge siden mente kommunen hadde god råd til å hjelpe tiggere som ulovlig har slått seg ned under en bro i byen. Kommunen bevilget sågar penger til et «kulturbygg» i deres hjemby i Romania.